Arkadijuš Milik (Foto: Reuters)
Arkadijuš Milik (Foto: Reuters)

Veliki udarac za Poljsku: Milik propušta Euro

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 03:06

Napadač Marselja nije zalečio povredu kolena leve noge

Da se naslutiti da će veliki broj fudbalera posle naporne klupske sezone kakva se odavno ne pamti, pride ispraćene Evropskim prvenstvom, imati velike probleme sa fizičkom spremom i prvenstveno povredama pred početak naredne takmičarske godine. Neki od njih nisu pak dočekali ni kontinentalnu smotru, pa je tako između ostalog Španija ostala lišena usluga Serhija Ramosa, Nemačka Mark-Andrea ter Štegena, Holandija Virdžila Van Dajka, Engleska Trenta Aleksander-Arnolda… Pred sam početak turnira težak udarac je iz istih razloga pretrpela Poljska, koja će na Euro morati bez - Arkadijuša Milika.

Napadač Marselja je sezonu u Francuskoj završio sa povredom kolena leve noge, ali je i pored toga dobio poziv Paola Souze u nacionalni tim. Ipak, dvonedeljni medicinski tretmani i konstultacije nisu bili delotvorni, pa će portugalski stručnjak ostati bez velikog aduta, a Robert Levandovski bez dugogodišnjeg parnjaka u navali.

Izabrane vesti

Milik je isprva u Barseloni posetio čuvenog doktora Ramona Kugata, kod kojeg je u prošlosti išao na tretmane, potom se konsultovao sa lekarima poljske reprezentacije, nakon čega je ustanovljeno da bivši napadač Napolija neće morati na operaciju, te da će moći da se oporavi do početka Evropskog prvenstva.

Jučerašnji trening bio je odlučujući, ali je dao negativan rezultat. Otud, Milik je u razgovoru sa lekarima i selektorom Souzom odlučio da ne učestvuje na prvenstvu Starog kontinenta.

Štaviše, kako prenose brojni mediji, Poljak se već vratio u Marselj, a mesto koje je svojim odlaskom ustupio strelac 15 pogodaka za državni tim ostaće upražnjeno, jer je Souza odlučio da ne zove nikoga.


 


tagovi

EURO 2020Reprezentacija PoljskeArkadijuš Milik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara