Veliko pojačanje za Čukarički: Radovan Pankov na Banovom brdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 14:32

Paraf na pozajmicu do kraja sezone stavio i iskusni čuvar mreže Zoran Popović

Ono što je već najavio Mozzart Sport sada je dobilo i zvaničnu potvrdu. Čukarički je dobio velika pojačanja za prolećni deo sezone, pošto su dres kluba sa Banovog brda zadužili prvotimci Crvene zvezde Radovan Pankov i Zoran Popović. Obojica su stigli na šestomesečnu pozajmicu.

Pankov je paraf je stavio u društvu svog menadžera Darka Ristića. U dresu Crvene zvezde ima 115 nastupa, uz tri postignuta gola. Na Marakanu je stigao u julu 2019. godine iz Radničkog iz Niša za obeštećenje od 300.000 evra. Stasao je u novosadskoj Vojvodini, gde je tri godine bio prvotimac, a kasnije je igrao u ruskom Uralu i AEK-u iz Larnake.

Izabrane vesti

Najviše nastupa u crveno-belom dresu imao je u sezoni 2020/2021. kada je odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima. Ipak, ove sezone je pao u drugi plan, znatno veću minutažu su imali Strahinja Eraković, Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović, a nedavno je stigao i Uroš Spajić, pa je će Pankov minutažu potražiti u dresu Čukaričkog.

Čukarički ima veliki broj igrača na štoperskoj poziciji, ali će Pankov svakako doneti dodatni kvalitet i iskustvo čitavom timu. Dušan Kerkez u ovom trenutku računa na iskusnog Nikolu Vujadinovića, nedavno je došao i Marko Gajić, koji je prethodnih šest meseci nastupao za Borac iz Banjaluke, dok je povređen vremešni Darko Puškarić. Tu su i mlađani Kovačević, Drezgić i Serafimović.

Brđani će do kraja sezone voditi veliku bitku za treće mesto, koje bi mogli da garantuje plasman u plej-of Lige Evrope, odnosno da ekspresno obezbedi učešće u Ligi konferencije.

"Želim da sa Čukaričkim budemo najmanje treći i da stignemo u finale Kupa Srbije. Kad se pojavila opcija da će ovaj klub želi, iskreno oberučke sam prihvatio. Možda to javnost i ne zna, ali u međuvremenu sam odbio i jednu dobru ponudu iz inostranstva, da bih ostao ovde. U mom novom klubu su ljudi kojima verujem, a u ovom trenutku doneo sam najbolju odluku za mene i moju karijeru. Bio sam povređen, nisam imao mnogo minuta u prethodnih šest meseci, ali sam sada maksimalno spreman", rekao je Pankov.

Zoran Popović je takođe na Banovo brdo stigao u potrazi za neophodnim minutima.

"Cilj je da se sa Čukaričkim domognemo trećeg mesta i da budemo sigurni za Evropu. Pankov i ja smo došli da pomognemo koliko možemo, bićemo u službi stručnog štaba, da dobro radimo, da se nametnemo i da se borimo za mesto u startnoj postavi", rekao je Popović.


tagovi

Radovan Pankov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara