Hozef Martinez ponovo u reprezentaciji Venecuele (©Reuters)
Hozef Martinez ponovo u reprezentaciji Venecuele (©Reuters)

Venecuela ruši La Paz posle 12 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.06.21. | 13:54

Fudbaleri Bolivije u četvrtak od 22.00 časova dočekuju La Vinotinto u 5. kolu južnoameričke divizije kvalifikacija za Mundijal u Kataru

Bolivija je od 1950. godine samo jednom učestvovala na Mundijalu, 1994, a Venecuela nije nikada. Taj odnos teško da će da se promeni i posle kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Posle četiri kola te dve selekcije ne briljiraju, ali svoj položaj na tabeli mogli bi da poprave posle direktnog duela u La Pazu u četvrtak od 22.00 časova.

Bolivija još uvek ne zna za pobedu. U prva tri meča je izgubila, a zatim je u novembru prošle godine remizirala sa Paragvajem (2:2) u Asunsionu. Navijači posebno mogu da budu zabrinuti zbog toga što su na svom terenu već doživeli dva poraza, od Argentine (2:1) i Ekvadora (3:2). Poznato je da se najviše uzdaju na bodove na svom terenu, zbog prednosti koju imaju u odnosu na rivale zbog nadmorske visine države.

Izabrane vesti

22.00: (2,10) Bolivija (3,35) Venecuela (3,60)

Bolivijci su vodili i protiv Argentinaca, i protiv Ekvadoraca, ali su rivali u finišu uspevali da dođu do preokreta. Gaučosima je tri boda doneo Korea u 79. minutu, dok je Ekvador trijumfovao pogotkom Grueza iz penala u 88. minutu. Zeleni su vodili i protiv Paragvaja sa 2:1, sve do 72. minuta, ali ni tada nisu sačuvali prednost.

Mora nekad da im se vrati, zašto ne bi protiv reprezentacije koja nije pobedila u glavnom gradu Bolivije punih 12 godina. Poslednji, odnosno jedini trijumf u La Pazu Venecuelanci su ostvarili u junu 2009. godine. Tada su imali tajno oružje u vidu selektora Sezara Farijasa, bolivijskog stručnjaka, ali i mnogo sreće. Marselo Moreno je promašio penal kojim je mogao da donese prednost Boliviji, a posle toga je Ronald Rivero postigao autogol za konačnih 0:1.

Venecuela je sada dobila značajno pojačanje. Posle dve godine uz reprezentaciju je i Hozef Martinez, napadač Atlanta Junajteda. Strelac 12 golova na 54 meča za La Vinotinto nije igrao za selekciju od četvrtfinala Kopa Amerike, kada je Argentina pobedila sa 2:0. Posle tog meča se Martinez posvađao sa selektorom Rafaelom Dudamelom i rešio je da se posveti klupskom fudbalu. Ove sezone ne briljira, u MLS je postigao samo dva gola na sedam mečeva za Atlantu, pa se nada da će igranjem za Venecuelu da vrati izgubljeno samopouzdanje, poljuljano nešto težom povredom.


tagovi

reprezentacija Venecuelereprezentacija BolivijeKvalifikacije za SP 2022.sp u kataru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara