Vensan Kompani i Pep Gvardiola (©Reuters)
Vensan Kompani i Pep Gvardiola (©Reuters)

Vensan Kompani se vraća na Etihad

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 15:11

Mančester Siti dočekuje Barnli u četvrtfinalu FA kupa. Pep Gvardiola ukršta koplje sa nekadašnjim pulenom i legendarnim kapitenom Građana koji blista na kormilu Klaretsa

Ušlo se u finiš najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Četvrtfinale FA kupa obično je faza u kojoj veliki momci polažu pravo na vredan trofej. Međutim, postavka ove godine izgleda malo drugačije, sa samo polovinom timova iz Premijer lige.

Vensan Kompani vodi svoj Barnli u goste Mančester Sitiju, u kojem je bio kapiten tokom prve zlatne ere, dok će navijači Grimsbija u velikom broju da otputuju u Brajton. Imaćemo bar jednu ekipu iz Čempionšipa u polufinalu, jer Šefild Junajted ima posla sa Blekburnom, dok osvajač Liga kupa Mančester Junajted ugošćuje Fulam u poslednjoj utakmici za vikend.

Izabrane vesti

Subota je rezervisana za povratak Kompanija na Etihad. Na jedan dan. Strateg Građana

Pep Gvardiola

, inače, ubeđen je da će Belgijanac vratiti.

"

Pre ili kasnije, to će se dogoditi

", poručio je Gvardiola.

Da li se Kompani slaže sa tom konstatacijom starog šefa, to je sasvim druga stvar. Pošto je dalje proučavao Barnli, Gvardiola je ponovio slično, tvrdeći da je ubeđen da je to naredni poziv njegovog bivšeg kapitena.


"Mora da prestane da to govori. Ja sam menadžer kluba iz Čempionšipa. To je nategnuto. Mislim da ovakvi razgovori nemaju smisla. Mislim da bi Pep trebao da ostane još 10 godina. Sitiju treba najbolji trener na svetu", poručio je Kompani.

Barnli je ubedljivo najproduktivniji tim u Čempionšipu i lider je takmičenja. Definitvno se može konstatovati da Klaretsi igraju jednu od varijanti Gvardiolinog stila, mada je prvi asistent čete sa Tarf Mura Krejg Belami, takođe nekadašnji napadač Sitija, otkrio nedavno da se na treninzima ekipe proučava više metoda Dijega Simeonea.

18.45: (1,18) Mančester Siti (7,25) Barnli (15,0)

Veliki posao odradio je Vensan otkako se pojavio u Lankaširu prošlog leta, sa malo igrača i ne baš izdašnim novcem za transfere. U prvoj utakmici na kormilu, pobedivši Hadersfild na strani, ubacio je osam novih igrača. Klaretsi su bili senzacionalni sa rotacijom lopte koja nikada ranije nije viđena u Čempionšipu, Kompani je hvaljen na sva zvona čak i od rivalskih stratega. Izgleda da će Barnli da postane šesti tim u istoriji divizije koji je prebacio granicu od 100 osvojenih poena. Pored toga, Klaretsi pokušavaju da stignu do prvog polufinala FA kupa od 1974. godine.

Uprkos tome što je odlazio na utakmice Sitija i još živi u Mančesteru, koji je 45 kilometara daleko do Tarf Mura,

Kompani nije bio da vidi svoju statuu ispred stadiona Etihad. Večeras dolazi u statusu neprijatelja, i biće na terenu prvi put pošto je postigao spektakularan pogodak sa oko 25 metara protiv Lestera, koji je imao ogroman značaj za Siti da osvoji Premijer ligu 2019.

Barnli je, dakle, na samo nekoliko koraka od realizacije misije direktne promocije u najjači rang. Posle 37 utakmica, Barnli je sakupio 83 boda, uz prednost u odnosu na trećeplasirani Midlzbro od 19 bodova.


Matematički, direktni uspon još nije potvrđen. Devet utakmica pre kraja sezone, međutim, bilo bi više nego iznenađujuće da Klaretsi prokockaju direktnu kartu za Premijer ligu. Pre sledeće prvenstvene utakmice u Čempionšipu fokus je na FA kupu. Za

Kompanija

, koji je odigrao ukupno 360 takmičarskih utakmica za Građane ovo je prvi meč kao glavni trener protiv svog bivšeg trenera Gvardiole.

U kup duelu sa Mančester Sitijem posebno je važan učinak defanzivne linije. Protiv ofanzive Građana, koja je postigla 41 gol u poslednjih deset domaćih utakmica u FA kupu. Barnli ne može sebi da dozvoli defanzivnu slabost, inače mu preti gorak poraz na Etihadu.

S druge strane, posle deklasirana RB Lajpciga u revanš susretu osmine finala Lige šampiona, Mančester Siti ovog vikenda očekuje relativno lakša prepreka. Scenario po kojem će Siti u polufinale je uvek očigledan, jer je tim

Pepa Gvardiole bio zastupljen najmanje u predvorju finala FA kupa četiri puta zaredom od sezone 2017/2018.

---------------

Novo, 23. kolo Mozzart Prognozzera je pred nama, nastavlja se borba za vredne nagrade i glavni dobitak od 200.000 dinara! Kao i uvek pred vama je 10 utakmica, a sve što treba da uradite je da tipujete tačne rezultate i postarate se da vam plasman i posle ove runde bude još bolji.

---------------

FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

18.45: (1,18) Mančester Siti (7,25) Barnli (15,0)

Nedelja

13.00: (1,70) Šefild Junajted (3,60) Blekburn (5,40)

15.15: (1,15) Brajton (8,50) Grimsbi (15,0)

17.30: (1,48) Mančester Junajted (4,40) Fulam (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FA kupMančester SitiBarnliVensan KompaniPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara