Romelu Lukaku i Pontus Janson (©Reuters)
Romelu Lukaku i Pontus Janson (©Reuters)

Vernerov duh ušao u Lukakua, Mendi vadio kestenje iz vatre: Čelsi se provukao protiv Brentforda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 20:26

Golom Bena Čilvela Plavci srušili Pčele na gostovanju

Slavio je Čelsi na stadionu Brentforda, ali je mnogo veći utisak ostavilo još jedno sjajno izdanje Pčela. Stala je ekipa Tomasa Franka uz rame aktuelnom prvaku Evrope i lideru na tabeli Premijer lige, odigrala muški od prvog do poslednjeg minuta, ali joj je malo sreće nedostajalo da ostvari bolji rezultat. Dva puta je domaćin pogađao stativu, u više navrata terao Eduara Mendija da interveniše, ali je na kraju ostao bez bodova - 0:1.

Dominirao je Čelsi u prvom poluvremenu, ali nije uspevao da stvori ozbiljniju priliku pred golom rivala. Sve do poslednjeg minuta. Ben Čilvel je uhvatio volej na ivici kaznenog prostora i matirao Davida Raju. Ispostaviće se da je tako doneo i pobedu Plavcima, iako se u drugom poluvremenu uglavnom igralo pred Mendijevim golom.

Izabrane vesti

Krenuo je domaćin svim silama u napad posle pauze, dobro uzdrmao prvaka Evrope, ali nije uspeo da pronađe put do mreže rivala. A bio je jako blizu i to u nekoliko navrata. Dva puta je stativu pogađao Brajan Mbeumo (po jednom u oba dela).Još jednom su Pčele dokazale da im je mesto u Premijer ligi i čini se da opstanak u elitnom rangu neće biti nikakav problem za ekipu Tomasa Franka. Prema proračunima superkompjutera im se predviđa i mesto u nekom od evropskih takmičenja. Posle još jednog fantastičnog izdanja, to uopšte ne deluje nemoguće. Kako je odigrao Brentford, a kako Čelsi najbolje oslikava statistika. Gosti su imali pet šuteva za 90 i kusur minuta (jedan u okvir gola), Pčele čak 17 (sedam u okvir).

Rizikovao je Tomas Tuhel jer je pred Mendija uz Andreasa Kristensena stavio dvojicu mladih igrača. Trevo Čaloba i Malag Sar su sa Dancem činili bedem pred Čelsijevim golom. Ne može se reći da su odigrali loše, ali su ipak dozvolili puno prilika rivalu u završnici. Sjajni Mendi je prečesto vadio kestenje iz vatre. Ipak, mogu da se pohvale da su mrežu iza Senegalca ostavili netakuntom, mada zaslluge mahom idu na račun sjajnog golmana, koji je spasao Plavce u četiri navrata u drugom delu. Branio je kao posednut, još jednom dokazao klasu, skidao zicere Mbeumu, Jansonu, Toniju i na kraju bez sumnje bio najbolji pojedinac gostiju na gradskom derbiju.

Plavce brine i forma Romelua Lukakua. Bio je ovo šesti vezani meč u dresu Plavaca u kojem snažni Belgijanac nije uspeo da postigne pogodak. Propustio je jednu ogromnu priliku sredinom drugog poluvremena da verovatno i reši pitanje pobednika, ali se poprilično obrukao. Sa par metara je prebacio loptu preko gola rivala. Na takve promašaje nas je navikao Timo Verner, ali ne i bivši napadač Mančester junajteda i Čelsija. Slaba mu je uteha što je bio u ofsajdu.



ENGLESKA 1 - 8. KOLO

Subota

Votford - Liverpul 0:5 (0:2)

/Mane 9, Firmino 37, 52, 90+1, Salah 54/

Aston Vila - Vulverhempton 2:3 (0:0)

/Ings 48, Mekgin 69 - Sais 80, Koudi 86, Neves 90+5/

Lester - Mančester junajted 4:2 (1:1)

/Tilemans 31, Sojundžu 78, Vardi 83, Daka 90+1 - Grinvud 19, Rašford 82/

Mančester Siti - Barnli 2:0 (1:0)

/B. Silva 12, De Brujne 70/

Norič - Brajton 0:0

Sautempton - Lids 1:0 (0:0)

/Broja 53/

Brentford - Čelsi 0:1 (0:1)

/Čilvel 45/

Nedelja

15.00: (2,65) Everton (3,20) Vest Hem (2,95)

17.30: (3,35) Njukasl (3,50) Totenhem (2,25)

Ponedeljak

21.00: (1,70) Arsenal (3,80) Kristal Palas (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Romelu LukakuEduar MendiBen ČilvelTomas TuhelČelsiBrentford

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara