Vest Hem ne odustaje od Lige šampiona: Lids kolateralna šteta pohoda Čekićara na elitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 22:59

Domaćin posle uvodne inicijative rivala za sedam minuta rešio pitanje pobednika

Vest Hem nema nameru da osudtane od trke za mesto u Ligi šampiona, a večeras je to četa Dejvida Mojesa potvrdila rutinskom pobedom (2:0) nad Lidsom u okviru 27. kola premijer lige.

Gosti su prilično ofanzivno otvorili susret, pogodivši mrežu londonskog tima dva puta, u 6. i 7. minutu, ali su pogoci Robertsa i Bamforda poništeni nakon VAR analize usled ofsajda koji su se merili centimetrima. Međutim, nakon što je prošao nalet povratnika u elitu, domaćin je stao na noge i uspostavio željeni ritam koji je rezultirao sa dva brza pogotka.

Izabrane vesti

Vodeći pogodak za Vest Hem postigao je Džesi Lingard. Igrač koji je u januaru stigao na pozajmicu iz Junajteda izveo je izveo jedanaesterac i 31. minutu, golman gostiju odbranio je prvi pokušaj, ali je iz popravnog ofanzivac uspeo da odbijenu loptu pošalje u mrežu. Lingardu je to bio četvrti pogodak od dolaska u redove Čekićara na šest premijerligaških susreta, a kuriozitet je da mu je za isti broj lopti u mreži tokom staža u Junjtedu pre odlaska bilo potrebno 38 utakmica.

Samo sedam minuta kasnije prednost domaćina udvostručio je Kreg Doson koji je sa druge stative glavom prosledio centaršut Kresvela iz kornera u gol i tako stigao do četvrtog gola u svim takmičenjima ove sezone čime se izjednačio na vrhu liste sa najefikasnijim defanzivcima Kejnom, Zoumom i Stounsom.

U nastavku susreta Lids je pokušao da se vrati u igru preko Bamforda koji je imao dve izgledne prilike, međutim najbolju šansu u nastavku predstavljao je udarac Fornalsa u 52. minutu kada je igrač Čekićara pogodio prečku.

Vest Hem je pobedom nastavio niz od četiri međusobna duela sa Lidsom bez poraza, a poslednji put današnji gost slavio je protiv Čekićara u februaru 2005. godine.

Londonki klub 14. slavljem u Premijer ligi iskoristio je poraz Evertona i nastavio pohod za čelsijem, dok su izabranici Marsela Bjelse ostali na 35 bodova.

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota

Barnli - Arsenal 1:1 (1:1)

/Vud 39 - Obamejan 6/

Šefild Junajted - Sautempton 0:2 (0:1)

/Vord Prauz 32 penal, Adams 49/

Aston Vila - Vulverhempton 0:0

Brajton - Lester 1:2 (1:0)

/Lalana 10 - Ihenačo 62, Amarti 88/

Nedelja

Vest Bromvič - Njukasl 0:0

Liverpul - Fulam 0:1 (0:1)

/Lemina 45/

Mančester siti - Mančester junajted 0:2 (0:1)

/Fernadeš 2 pen, Šo 50/

Totenhem – Kristal Palas 4:1 (1:1)

/Bejl 25, 49, Kejn 52, 76 – Benteke 45+1/

Ponedeljak

Čelsi - Everton 2:0 (1:0)

/Godfri 31ag, Žoržinjo 65p/

Vest Hem - Lids 2:0 (2:0)

/Lingard 21p, Doson 28/



tagovi

Lids JunajtedDžesi Lingard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara