Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stamford Bridž neosvojiv za Everton i posle 27 godina: Karamele pobedile same sebe na gostovanju Čelsiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.03.21. | 21:06

Plavci pružili još jednu odlučnu partiju na svom terenu

Stamford Bridž decenijama unazad, odnosno od novembra 1994. godine, neosvojiva je tvrđava za Everton, a niz period u kojem Karamele ne znaju za pobedu na gostovanju Čelsiju produžen je večerašnjom pobedom Plavaca u okviru 27. kola.

Tim koji od dolaska Tomasa Tuhela na čelo nije primio gol kao domaćin u Premijer ligi još jednom je pokazao da je vrlo neprijatan domaćin i uz značajnu asistenciju gostiju u vidu skupih grešaka stigao do pobede kojom se odvojio na četiri boda prednosti u odnosu na direktnog konkurenta u borbi za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Čelsi je do vođstva stigao u 31. minutu posle prodora i oštrog centaršuta Alonsa sa levog boka. Španac je pokušao sa golom da spoji Kaja Haverca, ali je umesto Nemca, loptu u mrežu poslao Godfri. Autogol defanzivca ujedno je i 53 koji su postigli igrači Evertona te su Karamele na vrhu prmijeligaša po ovom segmentu, sa sedam pogodaka više u odnosu na prve pratioce.

Haverc je priliku da ostvari ono što mu nije pošlo od ruke u pre gola njegovog tima imao u 54. minutu kada je i zatresao mrežu, ali je pogodak opravdano poništen nakon VAR analize zbog igranja rukom. Ipak, raspoloženi ofanzivac dao je doprinos na putu do 14. pobede londonskog tima i to 11 minuta posle poništenog gola. U prodoru koji je obećavao Nemca je prekršajem u gostujućem šesnaestercu zaustavio Pikford i poklonio Čelsiju priliku da sa bele tačke udvostruči vođstvo.

Odgovornost je preuzeo Žoržinjo koji je održao stoprocentan učinak sa bele tačke ove sezone u Premijer ligi i posle šestog jedanaesterca čime je prišao na samo jedan gol rekorderu Džejmsu Milneru koji je u sezoni 2016/17 imao sedam od sedam sa bele tačke.

Drugi gol u mreži Kramela razrešio je sve dileme po pitanju pobednika a debakl gostiju sprečio je Pokford sa nekoliko sjajnih intervencija od kojih su najozbiljnije bile dve pretnje Tima Vernera.

Kuriozitet je da je Čelsi i prošle godine 8. marta na svom terenu savladao istog rivala (4:0), a upravo taj duel bio je poslednji pred punim tribinama na Stamford Bridžu.

Večerašnjom pobedom londonski klub je u četiri dana savladao oba premijerligaša iz Liverpula i tako nastavio trku za Lesterom, dok je Everton ostavši praznih šaka prekinuo niz od tri slavlja i izgubio korak u odnosu na konkurente za Ligu šampiona.

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota

Barnli - Arsenal 1:1 (1:1)

/Vud 39 - Obamejan 6/

Šefild Junajted - Sautempton 0:2 (0:1)

/Vord Prauz 32 penal, Adams 49/

Aston Vila - Vulverhempton 0:0

Brajton - Lester 1:2 (1:0)

/Lalana 10 - Ihenačo 62, Amarti 88/

Nedelja

Vest Bromvič - Njukasl 0:0

Liverpul - Fulam 0:1 (0:1)

/Lemina 45/

Mančester siti - Mančester junajted 0:2 (0:1)

/Fernadeš 2 pen, Šo 50/

Totenhem – Kristal Palas 4:1 (1:1)

/Bejl 25, 49, Kejn 52, 76 – Benteke 45+1/

Ponedeljak

Čelsi - Everton 2:0 (1:0)

/Godfri 31ag, Žoržinjo 65p/

21.00: (2,20) Vest Hem (3,45) Lids (3,25)

*** kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara