Veljko Paunović slavi sa igračima plasman u finale (©AFP)
Veljko Paunović slavi sa igračima plasman u finale (©AFP)

Veteran Žinjak i raspucani Kordova na putu Paunoviću do titule u Meksiku

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 23:14

Klausura: Noćas (04.00) u San Nikolasu prvi meč finala šampionata Sombrerosa

Nekadašnji zlatni selektor omladinaca Srbije Veljko Paunović vodi Čivas do krune u debitantskoj sezoni u Meksiku. Dve prepreke su preskočene u doigravanju, ostala je poslednja – Tigres. Ekipa iz Gvadalahare je u plej-ofu prvo eliminisala gradskog rivala Atlas, a zatim napravila čudo u dvomeču sa Klub Amerikom.

Poražen su crveno-beli u prvom meču na svom terenu, a onda su slavili na Asteki sa 3:1, a junak je bio mladi Hesus Orozgo koji je golom u 89. minutu doneo veliko finale šampionata Sombrerosa, a rival za tron biće tim za koji igra francuski as Andre Pjer Žinjak. Prvi meč igra se noćas (04.00) na stadionu u San Nikolasu.

Izabrane vesti

Tigrovi su bili bolji od Montereja, lidera posle ligaškog dela sezone, a jedan gol za 180 minuta Sebastijana Kordove u revanšu u gostima je bio dovoljan za finale i borbu za titulu. Vezista je u fantastičnoj formi, postigao je pogotke na svih pet utakmica u plej-ofu. Prva zvezda tima, francuski vetertan Andre Pjer Žinjak nije u formi, samo je jednom zatresao mrže u ovom plej-ofu, i to s penala protiv Toluke u prvom meču četvrtfinala.

04.00: (2,10) Tigres (3,30) Gvadalahara (3,70)

Pauniovićem tim je bio bolje rangiran u prvom delu sezone, pa će revanš da igra pred svojim navijačima. Aleksis Vega je najbolji igrač Čivasa. Napadač je imao ove godine problema s povrrdama, ali je sada zdrav i spreman da predvodi svoj tim na uvek vrućem gostovanju u San Nikolasu.

U ligaškom delu Klausure, Gvadalahara je pobedila Tigres u gostima sa 2:1 pogocima Sepelvede i Kisnerosa, dok je Ibanjez s penala pogodio za ublažavanje rezultata.

Koliko je šampioant Meksika neizvestan iz sezone u sezonu (igraj se dva godišnje, Apertura i Klausura) govori podatak da je Tigres bio tek sedmi u ligaškom delu sezone, dok je tim srpskog stručnjaka bio treći posle 17 kola.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Petak

04.00: (2,10) Tigres (3,30) Gvadalahara (3,70)

***kvote su podložne promenma



tagovi

Meksiko 1MeksikoTigresČivas GvadalaharaVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara