Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Paunović napravio čudo na Asteki: Čivas u finalu meksičke Klausure (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.05.23. | 06:37

Ekipa iz Gvadalahare posle poraza na svom terenu od Klub Amerike (0:1) u revanšu u Meksiko Sitiju pobedila sa 3:1 i zakazala borbu za trofej sa Tigresom

Srpski stručnjak Veljko Paunović pravi čuda sa Čivasom u Meksiku. Zlatni selektor omladinaca Srbije, svetskih šampiona s Novog Zelenda, odveo je ekipu iz Gvadalahare u finale Klausure. Otpisana je bila ekipa našeg trenera posle poraza u prvom meču na svom terenu od Klub Amerike (0:1) u polufinalu plej-ofa.

Bilo je Čivasu potreban pobeda od dva pogotka razlike, i to se dogodilo u finišu kada je mladi Hesus Orozgo golom u 89. minutu doneo pobedu sa 3:1 i veliko finala šampionata Sombrerosa, a rival za tron biće Tigres za koji igra francuski as Andre Pjer Žinjak. Tigrovi su bili bolji od Montereja, lidera posle ligaškog dela sezone. Čivas je bio bolje plasiran od ekipe iz San Nikolasa u prvom delu sezone, pa će revanš finala da igra na svom stadionu Akron u Zapopanu. Fernando Beltran je odlično centrirao, a vezista glavom sa desetak metara zakucao u mrežu nemoćnog golmana domaćeg tima Luisa Malagona.

Izabrane vesti

Dobri, stari plej-of u Meksiku uvek pršti od iznenađenje. Tradicija nije izneverena i ovog puta. Monterej i Klub Amerika su bili favoriti za finale, posebno posle prvih duela polufinala, ali Tigres i sada Čivas su napravili podvige.

Velikan iz Meksiko Sitija je u prethodnoj rundi jedva uspeo da eliminiše Atletiko San Luis i pored pobede u gostima sa 3:1. U revanšu je poražen na svom terenu (1:2). Kao da je Asteka ukleta za najtrofejniji meksički klub.

Utakmice Kluba Amerike i Gvadalahare se smatraju za najveći derbi u ovoj zemlji Centralne Amerike i uvek su više od igre. Hrabro se Paunovićev tim odupreo favoritu. Već u 19. minutu, Kisneros je doveo goste u vođstvo. Domaćin se u nastavku trgao. Čileanac Dijego Valdes je iznednačio u 57. minutu, za oduševljenje na Asteki. Tada je gostima falila još dva gola. Ključni trenutak je isključenje domaćeg fudbalera Fidalga koji je morao u svlačionicu u 62. minutu.

Napadao je Čivas u talasima, a Moco i mladi Orezgo su golovim u 76. i 89. minutu doneli finale svom timu. Kisneros je i u 69. minutu zatresao mrežu tima iz Meksiko Sitija, ali je pogodak poništen posle VAR intervencije zbog prekršaja.

Posle gradskog rivala Atlasa u prethodnoj rundi, pao je još jedan veliki rival. Gvadalahara je bila u krizi poslednjih godina. Često nije dolazila ni do plej-ofa. Krajem prošle godine na klupu je seo naš stručnjak posle karijere u MLS, u Čikago Fajeru i sezone i po u Čempionpšipu na klupi Redinga. Sada je Čivas na pragu 13. titule u istoriji, a prve posle 2017. godine, kad su crveno-beli osvojili Klausuru.

Podsetimo, za ekipu iz Gvadalahare igraju samo domaći igrači.

MEKSIKO 1, KLASURA – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

Monterej - Tigres 0:1 (0:0), prvi meč: 1:1

/Kordova 79/

Ponedeljak

Klub Amerika - Čivas Gvadalahara 1:3 (0:1), prvi meč: 1:0

/Valdes 57 - Kisneros 19, Moco 76, Orozgo 89/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Veljko PaunovićČivas GvadalaharaKlub AmerikaMeksiko 1Meksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara