©Reuters
©Reuters

Vilok ponovo ogrnuo plašt, Liverpul surovo kažnjen za promašaje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.04.21. | 15:31

Redsi dominirali, pa ispustili prednost u poslednjim trenucima

Imali su fudbaleri Liverpula pregršt prilika pred golom Njukasla, samo su jednu iskoristili i to u trećem minutu. Kazna za promašaje stigla je u poslednjim sekundama, kada je Džo Vilok postigao gol vredan boda i zadao ozbiljan udarac ekipi sa Enfilda u borbi za plasman u Ligu šampiona (1:1).

Prosto je neverovatno kako je četa Jirgena Klopa ispustila trijumf. Imali su izabranici nemačkog stručnjaka čak 22 šuta ka golu rivala, loptu u svojim nogama 68 odsto vremena, ali su poklekli u poslednjim trenucima i primili čak dva gola u sudijskoj nadoknadi. Ipak, prvi je poništen zbog igranja rukom Kaluma Vilsona, ali samo par minuta kasnije ni VAR nije mogao da pomogne aktuelnom šampionu. Dozvolili su domaći igrači Viloku da dođe do lopte u njihovom kaznenom prostoru u poslednjim sekundama, vezista Arsenala na pozajmici u Njukaslu je šutirao, lopta je zakačila nekog od defanzivaca Redsa, ali je ipak odsela u mreži nemoćnog Alisona.

Izabrane vesti

Vilok je tako postigao još jedan jako važan gol za Svrake, podsetimo da je u poslednjim trenucima utakmice sa Totenhemom doneo bod sastavu sa Sent Džejms Parka, a nedavno je na isti način obezbedio i trijumf svojoj ekipi u duelu sa Vest Hemom. Sva je prilika da će četa Stiva Brusa opstati u eliti, a za to će moći da se zahvali mladom engleskom reprezentativcu, kojeg će pokušati i da otkupi narednog leta.

Klop je od starta izveo ofanzivnu postavu, zaigrali su od prvog minuta zajedno Diogo Žota, Roberto Firmino, Sadio Mane i Mohamed Salah, stvorili su pregršt prilika pred golom rivala, terali odbranu gostiju da pravi greške visokim i neumornim presingom, ali su bili katastrofalni u završnici. Pritom je i Martin Dubravka bio inspirisan (osam odbrana). Propustio je tim iz grada Bitlsa priliku da se popne na četvrto mesto, pa bi Čelsi ili Vest Hem posle međusobnog duela u okviru 33. kola mogli da im pobegnu i na pet rundi do kraja ih stave u tešku poziciju kada je borba za Ligu šampiona u pitanju.

18.30: (4,30) Vest Hem (3,50) Čelsi (1,87)

Samo tri minuta su bila potrebna domaćem sastavu da stigne do prednosti. Loša intervencija odbrane posle centaršuta sa leve strane, lopta dolazi do Salaha, koji iz okreta hvata strašan volej i prosto cepa mreži iza Dubravke. Postigao je tako 20. pogodak u sezoni i postao prvi igrač Liverpula koji je u 20 ili više navrata nalazio put do protivničkih mreža u tri različite sezone u Premijer ligi.

Prvu šansu na meču Svrake su propustile u 21. minutu, kada je Alison sjajno intervenisao posle pokušaja Šona Longstafa. Od tog trenutka se igralo pred golom gostiju, ali su Mane, Salah i Žota propustili nekoliko sjajnih prilika da uvećaju prednost svoje ekipe do odlaska na odmor.

Na startu drugog dela još jedna dobra šansa za Njukasl, Žoelinton je bio u povoljnoj situaciji, ali je Alison još jednom bio siguran. Jasno, Liverpul u nastavku nije ostavljao poklone rivalu, ali zato na drugoj strani nije uspeo da pronađe put do mreže, uprkos velikoj terenskoj inicijativi. Dubravka je odlično zaustavio Firmina, pokušaji Salaha i Robertsona su bili neprecizni, da bi Slovak potom upisao još dve jako dobre intervencije posle šuteva Salaha i Milnera.

A onda, u nadoknadi, Kalum Vilson pronalazi put do mreže Liverpula. Ipak, posle intervencije VAR-a, pogodak najboljeg strelca Svraka je poništen, zbog navodnog igranja rukom. Diskutabilna odluka, ali se Redsi nisu izvukli. U poslednjim sekundama Džo Vilok uspeva da matira Alisona, ovoga puta nije bilo dileme, te je tako postavljen i konačan rezultat.


PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Petak

Arsenal - Everton 0:1 (0:0)

/Leno 76ag/

Subota

Liverpul - Njukasl 1:1 (1:0)

/Salah 3 - Vilok 90+4/

18.30: (4,30) Vest Hem (3,50) Čelsi (1,87)

21.00: (5,40) Šefild Junajted (3,45) Brajton (1,73)

Nedelja

13.00: (2,10) Vulverhempton (3,10) Barnli (3,90)

15.00: (4,00) Lids (3,60) Mančester Junajted (1,90)

20.00: (1,95) Aston Vila (3,45) VBA (4,00)

Ponedeljak

21.00: (1,50) Lester (4,00) Kristal Palas (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mohamed SalahMartin DubravkaJirgen KlopStiv BrusAlison

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara