Rejnier (Reuters)
Rejnier (Reuters)

Vinisijus je pogodak, Rodrigo je pogodak, a šta je sa trećim brazilskim dijamantom Reala?

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.06.22. | 15:29

Ronaldo nudi rešenje…

Kada je Real Madrid bio na vrhuncu one Zidanove generacije koja je treći put zaredom pokorila Evropu, klub se odlučio da ne rasipa novac na dovođenje zvezda evropskog fudbala. Ali se odlučio da ozbiljno ulaže u budućnost.

Predsednik Florentino Perez i generalni direktor Hose Anhel Sančez su odlučili da daju odrešene ruke šefu Realove skauting službe i sektora zaduženog za “međunarodni fudbal” Đuniju Kalafatu. Čovek kojem verovatno nijedan ozbiljhan talenat na svetu ne može da promakne je dobio resurse da napravi Real Madrid budućnosti.

Izabrane vesti

Logično, počeo je da kopa tamo gde je zlatna žila. U Brazilu. Kalafat je ispred nosa Barseloni oteo brazilsko čudo Vinisijusa Žuniora iz Flamenga i platio 45.000.000 evra pre i nego što je napunio 18 godina. Sledeće godine je kopirao recept. Opet je pobedio Barselonu u direktnoj trci i opet za 45.000.000 evra kupio najveći dragulj brazilskog fudbala. Stigao je Rodrigo iz Santosa.

Dvojica talentovanih mladića su morala da prođu kroz B tim Reala, period navikavanja i aklimatizacije, odrastali su pod pritiskom, grešili i učili, ali su na kraju sazreli što je pokazala i ova sezona u kojoj su bili jedni od najzaslužnijih za novu evropsku krunu Merengesa. Ispostavilo se da je Kalafat imao dobar osećaj i da je dobio zvezde za budućnost.

Dve godine posle Vinisijusove i godinu posle Rodrigove kupovine, Real i Kalafat su opet primenili isti recept. Iz Flamenga je za 30.000.000 evra kupljen talentovani vezista Rejniera kojeg je takođe jurilo “pola Evrope”.

Ali dok su se Vinisijus i Rodrigo razvijali kako treba, kod trećeg brazilskog dijamanta je nešto zapelo. Iako je i on odmah prebačen na kaljenje u B tim, za razliku od pomenutih zemljaka nije stigao do prvog tima. Posle šest meseci u Kastilji je prosleđen na dvogodišnju pozajmicu u Borusiju Dortmund.

Očekivali su u Madridu da Vestfalen bude lansirna rampa njihovom mladom igraču kao što je to ranije bio slučaj sa Ašrafom Hakimijem ali Rejnijer nije uspeo da se dokaže u Nemačkoj. Za dve sezone je igrao na 39 mečeva u dresu Milionera, ali u čak 35 je ušao sa klupe. I nije dao neki bitan doprinos. Tek po jedan gol i asistencija. Nemački klub ga ovog leta vraća u Madrid bez posebne želje da ga zadrži ili da razgovara o produžetku saradnje ili otkupu.

Mladi Brazilac nije pokazao da je spreman za prvi tim Madriđana i sada se traži novo rešenje. Prvi se ponudio Ronaldo. Legendarni Brazilac je vlasnik Valjadolida koji se vratio u Primeru i ima dobre odnose sa Realom i Perezom. Ronaldo traži Rejnijera na zajam i garantuje veću priliku i šansu za napredak od one koju je imao u Dortmundu. Zainteresovani su i Betis i Valensija ali ih Real ne vidi kao sredine koje bi dale pravu šansu igraču.

Rejnijer će se pojaviti na prozivci Karla Anćelotija i na italijanskom stručnjaku je da proceni da li ga voditi na pripreme ili mu odmah reći da traži novu sredinu. Realov plan je da Rejnijer mora ovoga puta na pozajmicu u neki španski klub kako bi se bolje adaptirao. Ronaldo nudi šansu…


tagovi

Letnji prelazni rok 2022RonaldoRejnijer

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara