Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Više nema gde: Čelsi odustao od Kristijana Ronalda!

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.07.22. | 13:46

Tuhel ubedio gazdu da ne dovodi Portugalca

Kristijanu Ronaldu ponestaje opcija za nastavak karijere.

Najnovije vesti sa Ostrva glase da je Čelsi odustao od ideje o dovođenju portugalskog asa iz Mančester Junajteda. Vest potpisuju ugledni i dobro obavešteni mediji poput Tajmsa i Atletika.

Izabrane vesti

Podsetimo, Ronaldo je pre nekoliko nedelja izrazio želju da napusti Mančester Junajted godinu dana pre isteka važećeg ugovora. Portugalcu se nije svidela ideja da sledeće sezone odsustvuje iz Lige šampiona u kojoj Crveni đavoli ne učestvuju. Ostalo mu je još nekoliko godina karijere i želi da ih provede u najkvalitetnijem klupskom takmičenju gde drži brojne rekorde i može dodatno da ih popravi ili da obori neke nove.

Takođe, želi da se bori za za najveće trofeje što trenutno sa Mančester Junajtedom nije u mogućnosti jer je ekipa daleko ispod najvećih konkurenata poput Liverpula, Sitija ili Čelsija i više pripada društvu sa Arsenalom i Totenhemom. Zasmetala mu je i pasivnost kluba u prelaznom roku i nemogućnost da dovedu adekvatna i kvalitetna pojačanja. Junajted je zasad samo realizovao transfer Fajenordovog levog beka Tajrela Malasije, dok je konkurencija dovela zvezde poput Halanda, Nunjeza, Sterlinga, Rišarlisona, Gabrijela Žezusa

Zato je Ronaldo rešio da se preko svog agenta Žorža Mendeša stavi na fudbalsku pijacu ovog leta. Mendeš je u svom stilu koristio uticaj i veze u medijima pa je prvo odjeknula vest da se Bajern raspitivao za Ronalda. Oliver Kan je to kasnije demantovao i poručio da im se Portugalac ne uklapa.

Potom je Mendeš organizovao sastanak sa novim Čelsijevim gazdom Todom Bolijem i ponudio mu Ronalda kao zamenu za Romelua Lukakua koji je otišao u Inter. Istina je da Plavcima nedostaje neka gol-mašina i da bi Ronaldo mogao da odigra tu ulogu zbog čega se Boli zagrejao za ideju.

Prvi čovek Čelsija je počeo da razrađuje plan za dovođenje Ronalda i da razmišja o konkretnoj ponudi ali je posle razgovora sa trenerom Tomasom Tuhelom odustao od dovđenje Portugalca. Ostrvski mediji javljaju da se Nemac usprotivio dovođenju Ronalda jer mu se veteran ne uklapa u koncept i želi drugačiju vrstu napadača. A pre toga želi da se ekipa pojača u poslednjoj liniji i da se posle Kalidua Kulibalija dogovore i transferi Presnela Kimpemeba i Natana Akea.

Ronaldo je iščekujući ponudu Čelsija odlučio da ne otputuje sa Mančester Junajtedom na turneju po Dalekom istoku, a izostanak je opravdao “privatnim razlozima”.

Trener Erik ten Hag je od početka ponavljao da ima Kristijana Ronalda u planovima i da najozbiljnije računa na njega, a isto je ponovio i danas.

“Izdali smo nedavno zvaničnu izjavu i od tada se ništa nije promenilo u njegovom slučaju”, rekao je Ten Hag na Tajlandu gde se Junajted trenutno priprema.

Ostaje da se vidi da li će Ronaldo promeniti mišljenje i priključiti se ekipi na turneji po Australiji gde Crvene đavole očekuju tri prijateljska meča.

Opcija za nastavak karijere je sve manje. Ronaldo ima unosne ponude iz Saudijske Arabije i MLS lige ali se to ne podudara sa njegovim visokom sportskim motivima jer smatra da može igrati vrhunski fudbal još nekoliko sezona. Od ostalih zainteresovanih klubova, Roma ne može da mu ponudi ni veliki novac ni Ligu šampiona, Napoli može samo ovo drugo. Povratak kući u Sporting iz Lisabon bi mu garantovao Ligu šampiona, ali u epizodnoj ulozi i sa nekoliko puta manjim ugovorom.

Kada se podvuče crta, ostanak u Mančester je ipak najrealnija i najisplativija opcija.


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara