(©MN Press)
(©MN Press)

Visok let Bruna Mezenge: Ferov dragulj ruši i Guarani

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 23:15

Paulista šampionat: Raspucao se bivši igrač Crvene zvezde pod stare dane

Nije Bruno Mezenga igrajući za Crvenu zvezdu ostavio dubok trag, bio je jedan u nizu igrača koji su u turobnim sezonama prodefilovali stadionom „Rajko Mitić“. Sa crveno-belima je osvojio Kup Srbije pod komandom Roberta Prosinečkog, a da nije bilo spektakularnog gola petom protiv Smedereva u najmasovnijem takmičenju, pristalice Crvene zvezde ne bi imale neki drugi upečatljiv momenat koji bi ih asocirao na Brazilca.

Došao sa renomeom, otišao tiho, sa tankim golgeterskim učinkom iz Beograda, gradio karijeru u Turskoj i skrasio se u domovini. Svuda pođi, svojoj kući dođi. Nije se Bruno Mezenga vratio u matični klub Flamengo, što je i razumljivo, ali je pronašao idealnu sredinu za sebe. Potpisao je brazilski napadač za Ferovijariju i pronašao davno zagubljenu čaroliju. Nije u svakoj sredinu u kojoj je igrao ostavio blistav dojam, ali će navijači Ferovijarije pamtiti Bruna Mezengu.

Izabrane vesti

02.30: (2.30) Ferovijarija (2.95) Guarani (3.25)

Na dobrom je putu Ferovijarija da se nađe u plej-ofu Paulista šampionata, što bi bio presedan, a u sklopu 5. runde državnog prvenstva Bruno Mezenga i saigrači dočekuju Gvarani (02.30). Pruža promenjive partije Fero, a da se tako visoko kotira – drugo mesto – najzaslužniji je Brugo Mezenga. Brazilac je sa četiri gola ne samo najbolji strelac tima, već i najbolji strelac šampionata.

Oborio je Fero velikana Korintijans, uzeo je meru i Interu Limeiri, a jedini gol delo je Bruna Mezenge. Ponizio je tim predvođen Mezengom ekipu Botafogo SP, a Mezenga je postigao savršen het-trik za poluvreme.

Izaziva nelagodu Mezenga čuvarima, lako ulazi u šanse i što je još važnije realizuje ih. Predstavljaće najveću pretnju i po Guaranijevu odbranu, koja je poprilično porozna. Previše je perforacija pozadi, pukotina se lako nađe, a Bruno Mezenga je pokazao da mu je u Paulista šampionatu dovoljan i minimalan prostor. Guarani je vezao dva poraza - Sao Paulo i Korintijans - na poslednja četiri meča Paulista šampionata nije osetio slast pobede. U prvom meču protiv Fera je odoleo (1:1), ali tada nije sa druge strane stajao Bruno Mezenga...

BRAZIL, PAULISTA ŠAMPIONAT – 5. KOLO

Sreda

02.30: (2.30) Ferovijarija (2.95) Guarani (3.25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bruno MezengaBrazilJužna AmerikaPaulista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara