Dušan Vlahović (AFP)
Dušan Vlahović (AFP)

Vlahović može da priđe Batistuti, ali neće žrtvovati karijeru kao on

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 08:06

"Momak 2000. godište sa takvim karakteristikama predodređen je za 'skudeto' ili Ligu šampiona", tvrdi nekadašnji Batigolov saigrač Paskvale Padalino

Hvalospevi na račun Dušana Vlahovića ne jenjavaju. A kako i da ih ne bude, kada je za vikend het-trikom uništio Speciju i nadmašio pojedina golgeterska dostignuća legendarnih Gabrijela Omara Batistute i Luke Tonija, čoveka koji u karijeri ima preko 300 golova. Vlahović je taj koji je prošle sezone pravio razliku u Firenci, a sa ustaljenom praksom nastavio je i u aktuelnoj takmičarskoj godini, pa direktne zasluge za polovinu od 16 Violinih golova ima upravo reprezentativac Srbije. Kako je odbio da potpiše, kako kaže gazda Roko Komiso, najveći ugovor u istoriji kluba, ostalo je otvoreno jedino pitanje da li Vlahović iz Firence već sada ide na zimu ili na leto.

(1,60) Juventus (4,00) Zenit (6,50)

Izabrane vesti

Nekadašnji saigrač Gabrijela Batistute, Paskvale Padalino, pričao je za italijanski Tuttomercato o srpskom golgeteru, njegovim kvalitetima, budućnosti, ali ga i uporedio sa Batigolom.

"Ponuda koju je dobio od Fjorentine je bila vrlo primamljiva (40.000.000 za pet godina bruto), ali jasno je da igrač kao on, kada odbije tako nešto, ima sijaset alternativa. Po mom mišljenju, neće biti značajna razlika u zaradi ako Fjorentina odluči da ga proda u januaru, a ne u junu. Jedino ako u januaru stigne neka senzacionalna ponuda, ali u protivnom, ja bih ga zadržao do kraja sezone, a onda analizirao šta dalje", počeo je priču defanzivac koji je od 1995. do 2000. godine odigrao preko 100 mečeva za klub sa Artemio Frankija.

Ne viđa se svaki dan napadač od 190 centimetara, izuzetne brzine, snage, tehnike, ubojit u šesnaestercu, ali i van njega, a pritom sposoban i da pogađa iz slobodnjaka što je pokazao pre desetak dana protiv Kaljarija.

"Ako nastavi da radi tako predano kao što trenutno čini, biće superkvalitetan. Tako snažni napadači su retki. Odlično se snalazi u prostoru, čak i u deljenju lopti. Kompletan je, može još da napreduje, ali već sada je svetska klasa".

Padalino nema dilemu da će se Vlahović u godinama koje dolaze, sa klubom za koji se opredeli, nadmetati za domaće, ali i evropske trofeje.

"Još jedan fudbaler vrhunskog kvaliteta koji u Firenci nema priliku da dobije ono što mu pripada. Vlahović će iz ovog ili onog razloga potražiti nove izazove. Momak 2000. godište sa takvim karakteristikama predodređen je da se bori za 'skudeto' ili za Ligu šampiona. U ovom trenutku Fjorentina ne može da se nadmeće sa takvim klubovima. Ne govorim sa ekonomskog aspekta otkako jer Komiso imao veliku likvidnost, već po pitanju programa i planova za budućnost koji igračima garantuju ostvarenje određenih ciljeva. To su argumenti koji podstiču na donošenje jedne ili druge odluke".

Srpski centarfor je već nadmašio Batigola po broju pogodaka za Fjorentinu u jednoj kalendarskoj godini, a Padalino je upitan koliko zaista Vlahović može da se približi legendarnom Argentincu.

"Ima potencijal da mu se približi. Bati je bio gladan, ciljao je da bude pobednik i ostvarenje konkretnih planova. Ali je možda ostavio karijeru po strani zbog Firence. Vlahović verovatno neće žrtvovati karijeru, razmišljaće o budućnosti. Ako ga velika imena budu tražila, jedna misao će presuditi. Zavisi, ponavljam, od projekata koji mu budu bili predočeni, ne isključivo od ponuđenog novca".

U međuvremenu Fjorentina sanja Evropu, a samo bod je deli od četvrte pozicije koja garantuje grupnu fazu Lige šampiona.

"Viola je zaslužuje predstavama na terenu. U poređenju sa drugim timovima koji takođe igraju dobro, postoji jasna fudbalska ideja i u takvim slučajevima znate za šta da se uhvatite, čak i kada rezultati nisu dobri. Znate da će vremenom doći. Drugi imaju snažnije sastave, ali ne i bolje timove. Evropa je cilj koji su sebi zacrtali, a samo će kontinuitet napraviti razliku", zaključio je Padalino.


tagovi

FjorentinaDušan VlahovićGabrijel Batistuta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara