Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

Vlahović predmet spora: Struka ga proglasila najboljim u Seriji A, javnost podeljena zbog golova s kreča

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.09.21. | 02:02

"Dušan poseduje fizičke kvalitete kakve malo ko ima u današnjem fudbalu", smatra tvorac velikog Milana Arijedo Braida

Četvrtim pogotkom u šest utakmica Dušan Vlahović je u nedelju popodne na Friuliju doneo Fjorentini nova tri boda i održao ekipu u zoni evrotakmičenja.

Treći put ove sezone srpski centarfor je mrežu zatresao sa bele tačke, što je u italijanskoj štampi pokrenulo diskusiju oko toga da li i koliko upotrebljivih lopti uopšte dobija iz otvorene igre. Dok fudbalski analitičari na Čizmi smatraju čak i da su protivničke odbrane "pronašle lek za Vlahovića", malo ko od fudbalskih radnika je saglasan sa takvim stavom. Naprotiv.

Izabrane vesti

Utorak, 21.00: (2,95) Milan (3,05) Atletiko Madrid (2,75)

Svoj sud dao je Arijedo Braida, tvorac najmoćnijeg Milana u vreme vladavine Silvija Berluskonija i nekadašnji sportski direktor Barselone. Pohvalio je Vlahovićeve fudbalske kvalitete uz ocenu da je “jedinstven primerak“.

“Vlahović poseduje neverovatne fizičke kvalitete, radi sve sam. Malo je napadača poput njega. Zajedno sa (Viktorom) Osimenom je najbolji centarfor Serije A. Top klubovi širom Evrope ga neprestano prate, pogotovo oni iz Premijer lige“, otkrio je Braida.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Dok se deo javnosti kritički odnosi prema Vlahovićevim pogocima sa bele tačke, nekadašnji golgeter Fjorentine i italijanske reprezentacije Đampaolo Pacini zadovoljan je što je novi pitomac navijača u dobroj formi i što rešava situacije sa kreča.

“Gledajte, nije lako postizati golove sa bele tačke. Vlahović je protiv Udinezea rešio da puca po sredini. Svestan je i on da mora da ’šara’ i menja tačke koje gađa kako ga golmani ne bi pročitali. Odluke koje donosi su dobre, a ova protiv Udinezea je bila takođe, pogotovo jer se golmani retko zadrže na sredini gola“.

Dušan Vlahović (©Reuters)Dušan Vlahović (©Reuters)

Još jedan nekadašnji igrač Viole Renato Buso javio se povodom priča da Vlahović postiže samo golove s bele tačke.

“Postiže golove s penala? Pa šta? Postizati golove iz tih situacija nikada nije jednostavno. A to je ujedno i znak da je ekipa često u protivničkom šesnaestercu. Fjorentina se dokazala kao kvalitetan tim. Dušan je neverovatan igrač i javnost bi trebalo da ga ostavi na miru. Ima 21 godinu i igra sam u napadu protiv odbrana koje obično imaju trojicu štopera. Tako je bilo protiv Intera i Udinezea. On je kompletan napadač, možda ima momente kada se malo muči, ali kada se nađe u šansi uvek isporuči ono zbog čega je tu“, kaže Buso i vezuje se na Braidinu izjavu:

“Videti dva mlada napadača poput Osimena i Vlahovića kako izazivaju jedan drugog je zaista interesantno i veoma važno za samu Seriju A“.

Zbog novih golova Dušana Vlahovića ponovo se spekuliše o interesovanju brojnih klubova. Torinski Tutosport je pre nekoliko dana najavio ozbiljnu mogućnost selidbe u Juventus, dok madridski As tvrdi da Atletiko i dalje razmišlja aktivno o srpskom napadaču, uprkos neuspelim pregovorima s Fjorentinom tokom leta. Viola je tada tražila između 70.000.000 i 80.000.000 evra za obeštećenje, ali kako i ove sezone drži visok napadački ritam, cena bi mogla samo da poraste dodatno...

Istovremeno vrh Fjorentine pokušava na sve moguće načine da osigura Vlahovićev potpis novog ugovora, kako bi se u Toskani konačno lakše spavalo.

“Imamo jako lep odnos s njim i njegovom porodicom, o zna da mu želim dobro i da ga ovde svi tretiramo lepo. Oni (Vlahović i porodica) imaju ponudu na stolu, sada čekamo da nam se javi njihov agent. Nadam se da će obnoviti ugovor, a ako se to dogodi moraću da se vratim za SAD, kako bih u Firencu doneo novac“, rekao je prvi čovek kluba Roko Komiso, na šta se nadovezao i direktor Džo Barone:

“Vlahovićev novi ugovor? Sve smo spremili, jasno je da on mora da bude fokusiran na teren, on je deo tima koji radi dobro svakodnevno kako bi se ostvarili ciljevi. Na njemu je da li će da potpiše ili ne, očekujemo novi sastanak uskoro. Dušan je jako važan deo tima“.

Vlahović sa Ljubičastima ima ugovor do juna 2023. godine po kojem zarađuje oko 800.000 evra godišnje. Novim ugovorom, kako su italijanski mediji otkrili, Vlahović bi postao najplaćeniji igrač kluba s godišnjim primanjima od 4.000.000 evra.



tagovi

Viktor OsimenArijedo BraidaDušan VlahovićFjorentinaĐampaolo PaciniSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara