Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Novi ugovor kao telenovela: Vlahović hoće, ponuda stoji, dogovora nema, Komiso se plaši Juventusa

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.09.21. | 10:06

Poznati detalji ugovora na koji srpski napadač još nije dao odgovor, italijanski mediji sve dublje analiziraju zašto se još ništa nije realizovalo

Novi ugovor za Dušana Vlahovića. Ova tema je odavno prerasla lokalne okvire i ne interesuje se samo štampa u Toskani za status mladog srpskog napadača. Ne može da se kaže baš da je nacionalna briga, ali cela Italija sa sve većom pažnjom prati dešavanja oko pregovora Vlahovića i Fjorentine koji traju mesecima, uprkos obostranoj želji da se saradnja nastavi.

Nedelja, 15.00: (2,95) Udineze (3,25) Fjorentina (2,60)

Izabrane vesti

Gotovo paradoksalna situacija probudila je dodatno interesovanje, jer nikom i dalje nije jasno zašto sve stoji na relaciji igrač-klub, kada su praktično svi uslovi odavno poznati. U nedavnom intervjuu za DAZN, Dušan Vlahović je sam ponovio da mu je želja da se dalje razvija u ljubičastom dresu i da je zato odbio ponude Atletika i Totenhema. Posle nekoliko neuspešnih rundi, u pregovore se lično umešao prvi čovek kluba Roko Komiso koji je bacio sve karte na sto i Vlahoviću spremio višegodišnji ugovor vredan 4.000.000 evra uz, kako je otkriveno, 3.000.000 evra provizije za potpis njegovom agentu. Nekadašnji biser Partizana dobio bi novac koji je za prošlu godinu zaradio Frank Riberi, postao bi najplaćeniji igrač kluba. Igrač hoće, klub hoće, dogovora nema. U čemu je problem?

Navodno je deo problema u otkupnoj klauzuli na kojoj jedna strana insistira, druga ne prihvata. Ali, kroz italijanske fudbalske kuloare kruži priča da se Roko Komiso plaši navodnog uticaja spoljnih faktora. Tačnije – Juventusa.

Atletiko i Totenhem nisu uspeli da očaraju čelnike Viole i ponude traženih 80.000.000 evra za srpskog centarfora, što je dovelo do toga da se prelazni rok završi Vlahovićevim ostankom. Ubrzo pošto je spuštena zavesa na transfer pijacu, Čizmom je odjeknulo da Juventus najozbiljnije prati Vlahovićev razvoj i situaciju s pregovorima, te da je on jedna od centralnih figura projekta koji se planira za naredno leto. U istom je i Mauro Ikardi. Međutim, postoji uverenje da Vlahović privlači veliku pažnju čelnika Juventusa i da su oni izuzetno zadovoljni njegovim kvalitetima, zbog čega je na samom vrhu liste želja uprkos tome što statistika kaže da ne dobija dovoljno upotrebljivih lopti od saigrača i da zbog toga ima samo jedan gol iz igre otkako se lopta ponovo zakotrljala terenima širom zemlje.

Osim toga, Juventus godinama ima dobre odnose sa agentom Falijem Ramadanijem, čovekom jako bliskim Fjorentini. Sa njim se dugo razgovaralo o povratku Miralema Pjanića u Torino, a navodno bi on bio zadužen i za eventualni transfer Vlahovića, ako bi do istog došlo. Tako bar tvrde italijanski mediji.

I dalje ostaje otvoreno pitanje – gde će Dušan Vlahović?



tagovi

Dušan VlahovićFjorentinaRoko Komiso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara