Savo Arambašić (©MN Press)
Savo Arambašić (©MN Press)

Vojvođanski derbi u Čelarevu, u fokusu bivši napadač Partizana

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 10:13

Fudbaleri Mladosti iz Novog Sada u ponedeljak od 13 časova na stadionu ČSK-a dočekuju Mačvu u 15. kolu Prve lige Srbije

Nije Savo Arambašić uspeo da se izbori za debi u Partizanu, nije potom ni u svojoj prvoj sezoni u Superligi u dresu Metalca ostavio dobar utisak. Preselio se letos u niži rang, u Mačvu iz Šapca, a ni tu se nije odmah pronašao. Tek je u poslednja dva kola nagovestio da bi mogao da bude veliki adut crveno-crnih u borbi za jednu od prve dve pozicije na tabeli Prve lige Srbije.

Ovaj 20-godišnji napadač je bio strelac prvo protiv Zlatibora (1:0) 20. oktobra, a zatim i u prošlom kolu protiv IMT-a (1:1). Bila su mu to prva dva gola u sezoni, a sa dobrim igrama će pokušati da nastavi i u ponedeljak protiv Mladosti iz Novog Sada (13.00), u derbiju 15. kola Prve lige.

Izabrane vesti

13.00: (2,25) Mladost GAT (3,00) Mačva (3,30)

Reč je o sudaru drugoplasiranog i trećeplasiranog tima na tabeli, Šapčani imaju bod više od Novosađana, ali su i odigrali jedan meč više. Oba tima su već viđena u plej-ofu, a kako se Inđija odvojila na prvoj poziciji, očekuje se da će baš Mačva i Mladost, zajedno sa još Javorom i Žarkovom da se bore za to drugo mesto, koje takođe vodi u Superligu.

Prezadovoljan sam jer mi je krenulo nabolje posle oporavka od Kovida, postigao sam dva gola na dve poslednje utakmice i ne želim na tome da stanem, nadam se da ću već sutra nastaviti golgetersku seriju. Kao da je pauza prouzrokovana koronom pozitivno uticala na mene, na psihičkom planu sam se stabilizovao i krenulo mi je, valjda će sad da ide sve kako treba. Bez kurtoazije, izuzetno sam oduševljen onim što se dešava u Mačvi, pre svega stručni rad, dobre i kvalitetne kolege, dobra atmosfera i odlični rezultati kojima se niko nije nadao a koji su zasluženi jer su stečeni radom“, kazao je Arambašić, a potom se osvrnuo i na predstojeći meč na neutralnom terenu u Čelarevu, gde Mladost igra svoje mečeve dok se ne završe radovi na njenom stadionu u Novom Sadu:

Očekuje nas mnogo bitna utakmica, Mladost nije slučajno u vrhu tabele, ovo je sigurno jedan od odlučujućih mečeva koji otvaraju vrata daljoj borbi a može da bude i presudan kad se na kraju bude sabiralo ko će u viši rang. Mačva nije opterećena rezultatima ali će pokušati da pobedi, igra se na neutralnom terenu u Čelarevu, što je mala olakšica za nas, obzirom da neće biti neke velike podrške sa tribina za domaćina ali je Mladost naučila da igra na neutralnom terenu. Nadam se da ćemo polusezonu koja se sutra završava, okončati na najbolji način, što bi bio sigurno veliki uspeh“.

Mladost krasi najbolja odbrana u ligi, do sada su Gatovci primili samo osam golova. Dugo je trajao niz njene nepobedivosti, sve do prošlog kola, kada je lider Inđija slavio na stadionu ČSK-a sa 3:2. Pomoglo je Sremcima i isključenje brazilskog fudbalera Žersivala Souze Santosa, koji je automatski zaradio suspenziju za meč sa Mačvom.

PRVA LIGA SRBIJE - 15. KOLO

Nedelja

Timok - OFK Bačka 2:2 (1:2)

(Anđelković 45, Pantić 84pen – Bogdanović 4, Milenković 27)

IMT - Grafičar 3:0 (1:0)

(Lučić 28, 49, Lazović 56)

Kabel - Javor 1:2 (1:1)

(Martinkevič 31 – Ivelja 24, 90)

Ponedeljak

13.00: (2,80) Budućnost Dobanovci (2,95) Žarkovo (2,60)

13.00: (2,00) Loznica (3,20) Rad (3,70)

13.00: (2,25) Mladost GAT (3,00) Mačva (3,30)

13.00: (2,60) Železničar Pančevo (2,95) Inđija (2,80)

13.00: (2,90) Zlatibor (2,80) Radnički SM (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Savo ArambašićPrva liga SrbijeMačva ŠabacMladost Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara