Foto: Starsport
Foto: Starsport

Vojvodina platila ceh mladosti i uigravanju: Vreme je da se novosadski klinci pokažu u pravom svetlu

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 16:17

Strateg Stare dame zadovoljan učinkom, ali svestan da postoji prostor za napredak

Utisak rezimea polusezone Vojvodine doneće pomešane emocije Novosađanima. Četa Slavoljuba Đorđevća sa četvrte pozicije dočekuje nastavak Superlige, krajem oka gledajući i ka trofeju Kupa Srbije u kojem su se izborili za mesto među osam najboljih. Međutim ostaje pitanje kako bi tek izgledala pozicija Lala da nisu platile neizbežni ceh adaptaciji igrača na zahteve novog stručnog štaba i mladosti ekipe. Činjenica da Vojvodina nije uspela da uspostavi kontinuitet uticala je da na odmor ode sa četvrte pozicije i uz osam poena zaostatka u odnosu na prvog rivala ispred sebe, međutim perspektivni tim pokazao je kvalitet te Đorđević sa pravom optimistično gleda ka nastavku sezone.

Izabrane vesti

"Početku sezone prethodile su brojne promene, pregršt igrača je otišlo iz kluba, praktično čitava jedna postava, te je bilo veoma zahtevno formirati tim i paralelno beležiti rezultate. Razgovarali smo sa igračima, formirali tim i stvarali željeni stil. Ipak, bilo je oscilacija, a delimično je to posledica jer smo dosta podmladili ekipu. Igralo je po 4-5 bonusa, a dešavalo se da sa sedam mladih igrača završimo utakmicu. Među tri smo najmlađe ekipe, a uz sve okolnosti završili smo na četvrtom mestu što je odličan rezultat. Zadovoljni smo, ali ćemo se potruditi da u drugom delu sezone odatno popravimo poziciju", izjavio je Đorđević.

Mladi igrači odvažno su preuzeli važnu ulogu u redovima Lala što je plaćeno delom prosutih bodova, međutim činjenica da su golobradi asovi privukli pažnju razlog je za satisfakciju uprkos oscilacijama.

"Topić je prvi put odigrao konstantno celu sezonu, Devetak je bio vrlo dobar, Jeličić koji je došao iz Kabela odigrao je preko 60% utakmica... Žao mi je što je Bjeković bio dosta dugo povređen, zdravstvene probleme je imao i Nešković od kojeg očekujem da se izbori za značajnu minutažu u nastavku sezone, a problemi sa povredama uticali su i na Kabića koji je odlično otvorio sezonu. Zukić se posle oscilacija podigao i počeo dosta dobro da igra".

Paralelno sa izazovima u Evropi gde su Lale eliminisane od austrijskog LASK-a, nakon uspeha u dvomeču sa Penevežisom, niz superligaških izazova Đorđevićeva četa je počela utakmicama sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Težak uvodni raspored Novosađne nije omeo na putu do cilja te sa četvrte pozicije merkaju naredni iskorak ka Čukaričkom koji je udaljen osam bodova.

"Imali smo probleme sa povredama igrača, na šta se nadovezao i raspored koji je možda i najteži u istoriji Vojvodine. Počeli smo prvenstvo utakmicama sa Crvenom zvezdom i Partizanom što je veliki teret. Prvenstvo je veoma ujednačeno, bilo da igrate sa poslednjim ili prvim moguće je da svako svakoga pobedi i svaka utakmica će biti veoma teška, a svaki bod izuzetno dragocen. Kada smo mi u pitanju izvesno je da ćemo se truditi i boriti sa ciljem da stignemo do trećeg mesta. Videćemo da li ćemo i uspeti u namerama".

Pauza koja sledi biće idealna prilika da novosadski klub presabere redove i pripremi se za nastavak sezone u kojem ga uz borbu za mesta koja vode u Evropu očekuje i četvrtfinale Kupa Srbije.

"Prošlo je šest meseci i period adaptacije kako igrača na mene, tako i obrnuto. Dosta stvari smo podredili načinu igre, implementirali određene zamisli... Bolje se poznajemo i očekujem bolje i žešće pripreme iz kojih ćemo izaći još jači".

Zmski prelazni rok prema najavama stratega Vojvodine doneće transfere u oba smera.

"Sigurno će biti promena. Planiramo da dovedemo 5-6 igrača, da pojačamo sve linije tima. Dolasci će zavisiti i od eventualnih odlazaka te ukoliko dođe do prodaja gledaćemo da dovedemo adekvatne zamene. Imamo definisan spisak potencijalnih pojačanja i očekuje nas aktivna zima", kazao je Đorđević.


tagovi

FK VojvodinaSlavoljub Đorđevićzimski rezzime superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara