Dragan Radojičić (©Starsport)
Dragan Radojičić (©Starsport)

Voša nije za vađenje, ali Radnik nema izbora

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.08.22. | 09:37

Trener Dragan Radojičić optimista pred okršaj sa svojim bivšim klubom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Sa tri remija u poslednja četiri kola i Vojvodina je došla u Surdulicu da se, na neki način, iskupi za prethodne rezultate, a šta tek reći za Radnik uoči premijernog duela 8. kola Mozzart Bet Superlige? Košmarni start sezone za Surduličane, svega dva boda i poslednje mesto na tabeli stavljaju ih u poziciju da čak i protiv favorizovanog gosta više nemaju pravo izbora.

Izabrane vesti

To što Novosađani stižu poprilično oslabljeni i što ih trener Dragan Radojičić odlično poznaje, samo su unekoliko olakšavajuće okolnosti...

Vojvodina je moj klub, Novi Sad moj grad. U ovom prelaznom roku Vojvodina je napravila mnogo bolju ekipu u odnosu na vreme kada sam ja tamo bio trener. Doveli su dosta dobrih pojačanja, imaju dobar stručni štab, tako da nas sigurno u ovoj našoj nezavidnoj situaciji očekuje izuzetno težak zadatak. Nikakve tu sentimentalnosti neće biti, čak ima dodatnih sportskih motiva, da budemo bolji, da budemo kvalitetniji i da svedemo greške koje su nas skupo koštale na minimum i da se nadamo povoljnom rezultatu. Uprkos svemu, ja u moje momke ne gubim poverenje. Rade jako dobro, na to nemam zamerki. Imaju kvalitet da savladaju Vojvodinu. Za ovu utakmicu smo imali dan manje za oporavak i pripremu od gostujuće ekipe, ali smo zaista silno motivisani i spremni da pružimo svoj maksimum. Vojvodina ima kvalitet, u njihovoj najavi su istakli da su kadrovski oslabljeni. I mi smo u nekim kadrovskim problemima, ali će momci koji budu izašli na teren izaći čvrsto i mislim da će konačno da se zabeleži pravi rezultat, istakao je Radojičić u najavi meča.

Radnik na pobedu u takmičarskim mečevima čeka od 19. maja, dakle gotovo stotinu dana. Vojvodinu je savladao februara ove godine u Novom Sadu, a pre toga nije još od svoje debitantske superligaške sezone 2015/2016.

Mi moramo ispraviti greške koje smo pravili u nekim prethodnim utakmicama, uz splet okolnosti i pad koncentracije. Mislim da je krajnji trenutak da dignemo glave i odigramo onako kako znamo i umemo. Pre svega smo dužni ovoj publici ovde, kojoj treba da pokažemo da nismo zaboravili da igramo fudbal, nego nam samo fali taj jedan trenutak da prelomimo i da sve krene u našu korist. Kako ja, tako i cela ekipa mislimo i verujemo da je taj trenutak došao baš sada. Jako smo motivisani i svi znamo koliko nam sada to znači da se izdignemo iz ove situacije, jer zaista ne zaslužujemo da se nalazimo tu gde jesmo na tabeli”, poručio je vezista Radnika Nemanja Subotić, strelac počasnog gola iz penala u porazu od niškog Radničkog (1:3) u prethodnom kolu.

Utakmica u Surdulici igra se u četvrtak od 18 časova (Arena sport 1), a sudiće je Marko Ivković.

MOZZART BET SUPERLIGA, OSMO KOLO

Četvrtak

18.00: (5,50) Radnik (3,80) Vojvodina (1,65)

Petak

18.00: (2,80) Mladost NS (3,10) Novi Pazar (2,65)

20.00: (1,90) Radnički Niš (3,45) Napredak (4,20)

20.00: (2,85) Spartak (3,10) TSC (2,60)

Subota

18.00: (2,35) Mladost Lučani (3,25) Voždovac (3,10)

20.00: (3,80) Kolubara (3,45) Čukarički (2,00)

20.30: (1,07) Crvena zvezda (13,0) Javor (25,0)

Nedelja

17.00: (11,0) Radnički 1923 (6,25) Partizan (1,25)



tagovi

Dragan RadojičićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara