Niko Kovač (©Reuters)
Niko Kovač (©Reuters)

Vrele noći u Majamiju iliti kako je Kovač ispustio svlačionicu Bajerna

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 12:53

Knjiga uglednog novinara Kristijana Falka otkrila afere i u poslovičnom mirnom Minhenu

Disciplina urezana u DNK i ponašanje po pravilima službe. Uglavnom svi tako doživljavamo Bajern iz Minhena, ali knjiga koja se tek pojavila u nemačkim knjižarama govori da ni Bavarci nisu imuni na afere, a jedna takva je indirektno zaslužna i za neuspeh Nika Kovača na klupi kluba sa Alijanc arene.

Kristijan Falk, urednik Bilda i verovatno najpouzdaniji izvor kada je minhenski gigant u pitanju, u knjizi pod naslovom “Bajern Insajder“ tvrdi da hrvatski trener nije ni imao velike šanse da je uspeo, jer je već na samom početku mandata ispustio svlačionicu.

Izabrane vesti

Ne u Minhenu, već u Majamiju tokom američke turneje Bajerna. Sve je puklo pred kontrolnu utakmicu sa Mančester Sitijem, koju je Kovač shvatio prilično ozbiljno, dok joj deo igrača nije pridavao preveliku važnost. Čak i ako je novi šef struke zahtevao da tri dana pred utakmicu svi budu u hotelskim sobama kako bi se izmerili sa Građanima.

Grupa igrača predvođena Hamesom Rodrigezom je pak skovala drugačije planove. Nadali su se slobodnoj večeri kao nagradi za dobar rad na treninzima i nisu odustajali. Odmah je napravljena Whats App grupu pod imenom “Noći u Majamiju“. Sastanak u lobiju hotela zakazan za 15 minuta, čak se ni ne kriju. David Alaba, Rafinja i Frank Riberi organizuju izlazak, ne interesuje što ih je na vratima hotela spazio i Nikov rođeni brat i asistent u stručnom štabu Robert Kovač.

Rodrigez se najviše opustio, u grupu sve vreme slao snimke provoda. Igrači su se vratili u šest ujutru, dobrano pijani.

Znali su naravno šta su uradili i očekivali su nekakvu reakciju šefa. Međutim, Kovač je pogrešno procenio da bi mudrije bilo ovog puta im progledati kroz prste. Prećutao je sve, nadajući se da će mu igrači uzvratiti na tome. Umesto toga, oni su postajali sve gori. Niko Kovač je, tvrdi Falk, već na pripremama izgubio kontrolu nad svlačionicom. I pre no što su napustili Floridu igrači su organizovali još jedan provod.

U drugoj priči Falk piše i o sukobu Kovača i Džeroma Boatenga, sve zbog toga što je u oktobarskom sudaru sa AEK-om Hrvat počeo sa Matsom Humelsom i Niklasom Zuleom kao štoperskim tandemom. Sevnula je prepirka, sportski direktor Hasan Salihamidžić se umešao, ali Boateng nije hteo ni da čuje.

Nemaš ti šta da mi kažeš, umukni!“, vikao je Boateng na Salihamidžića optužujući ga samo želi da ga proda dok se istovremeno sam dva puta sastajao sa Tomasom Tuhelom oko potencijalnog transfera u Pari Sen Žermen.

Boateng je na kraju završio u Lionu, Niko Kovač mu je rival u Monaku. Hames Rodrigez je u dalekom Kataru...


tagovi

Niko KovačHames RodrigezDžerom Boateng

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara