Vreme čuda i Stivena Džerarda - Rendžers dobio Old Firm i otišao na +19 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 15:37

Seltik gubi krunu posle deset godina...

Vreme čuda na Ajbroksu. Vreme čuda i Stivena Džerarda. Uspavani velikan je definitivno probuđen.

U 422. Old Firmu, Rendžers - Seltik 1:0! A tabela posle svega ovako kaže: Rendžers 62, Seltik 43. Posle nepotpuna 22 kola u škotskom Čempionšipu, Policajci imaju neverovatnih 19 bodova viška u odnosu na najvećeg rivala. Nešto što se do prošle godine nije moglo ni zamisliti, čak ni odsanjati.

Izabrane vesti

Istina, Seltik ima tri utakmice manje od Rendžersa, ali čak i da ih sve dobije razliku će smanjiti na deset. Jasno je kao dan da u šampionatu kakav je škotski tolika prednost gotovo da garantuje titulu.

A Kelti su u sezonu ušli upravo s željom da upišu desetu u nizu. Da odbiju napad velikog rivala koji nije bio naivan ni prošle godine. Da ga odbiju i pokažu da su i dalje gazde u Glazgovu. Međutim Stivi Dži je nastavio tamo gde je stao protekle sezone. Dodatno je utegao ekipu, na evropske egzibicije dodao redovne i lagane pobede u šampionatu i evo ga - Rendžersu se smeši prva titula još od 2011. godine.

Da sve bude još slađe Policajcima je ovo treći trijumf u nizu protiv Seltika. Posle dva na strani dočekan je konačno i taj na Ajbroksu. I sve to na 50. godišnjicu od velike tragedije u kojoj stradalo čak 66 navijača tog kluba...

Nije ovo danas bio jedan od boljih mečeva Rendžersa pod vođstvom Stivena Džerarda. Definitivno nije. O tome će najbolje zvanična statistika koja beleži da domaćin nije uputio nijedan udarac u okvir gola Seltika, međutim nekadašnji Liverpulov kapiten pokazao je da izrasta u vrsnog taktičara koji je očito ume da se nosi i sa jačima od sebe.

Seltik je bio nadmoćniji, imao je bolje prilike, a činjenica da je Alan Mekgregor u nekoliko navrata spasao Policajce govori u prilog tome. Gosti su na kraju platili skupu cenu jer nisu iskoristili veliki pritisak u prvom delu meča, kada su i stvorili najveće šanse.

Utakmica je odlučena nesrećnim autogolom krilnog napadača Seltika Kaluma Mekgregora u 70. minutu utakmice. On je posle kornera nespretno reagovao i glavom savladao svog čuvara mreže. Ništa manje važan momenat nije bio crveni karton za Nira Bitona osam minuta ranije. Džejms Tavernje poslao je divnu loptu uz liniju za Alfreda Morelosa, ovaj je izmakao Bitonu, a Izraelac je u strahu da bi opasni napadač mogao da se stušti sam ka golu reagovao kao džudista. I sudija Bobi Maden nije imao dilemu - isključenje.

Brojčano slabiji, sa golom zaostatka, Seltik se na 20 minuta do kraja našao u bezizlaznoj situaciji. Navaljivali su gosti, pokušavali da dođu makar do boda, ali nisu uspeli. Rendžers se organizovano branio i - odbranio.



tagovi

SeltikRendžersŠkotskaStiven Džerard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara