Ilustracija (©Reuters, ©Shutterstock)
Ilustracija (©Reuters, ©Shutterstock)

Vreme je da dobijemo prvog finalistu: Veteran brani Lanus, Velez spreman za borbu

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 22:55

Noćas na La Fortalezi Granata dočekuje El Fortin i brani gol prednosti iz prvog susreta polufinala Kopa Sudamerikane

I dalje je živa ideja o tome da bi argentinski timovi mogli ove sezone da uspostave dominaciju na Zelenom kontinentu. Istina, River Plejt je ispao iz trke za finale Kopa Libertadores od Palmeirasa, ali je u istom takmičenju Boka Juniors aktivna i večeras je očekuje revanš protiv Santosa u Brazilu. Ujedno, drugorangirano klupsko takmičenje Južne Amerike blizu je finala u kojem bi mogli da se nađu samo Gaučosi. Defensa i Hustisija pred revanš kod kuće, u nedelju posle ponoći, ima 0:0 protiv čileanskog Kokimbo Unida, dok Lanus noćas brani minimalnu prednost na svom stadionu protiv Velez Sarsfilda (01.30).

El Fortin očekuje kratko putovanje preko Buenos Ajresa do La Fortaleze, na revanš utakmicu polufinala Kopa Sudamerikane protiv lokalnog rivala Lanusa, koji je, pomenuli smo već, potencijalno sa jednom nogom u finalu, jer u meč ulazi sa vrednim kapitalom, golom u gostima. To je jedino što razdvaja dve strane.

Izabrane vesti

Pokazalo se da je prvi sudar ponudio dosta borbe i dominaciju Veleza, kao i da je naposletku Lanus uspeo da iskoristi jednu šansu. El Fortin je imao više od igre, ali nije znao da to iskoristi. Maurisio Pelegrino može da žali što ulazi u revanš sa minusom, znajući da je Velez imao svojih prilika protiv Granate. Čak i najstrožu kaznu, koju najbolji strelac i udarna igla ekipe iz Linijersa

Kristijan Taragona nije valorizovao na nešto manje od pola sata igre pri rezultatu 0:0. Lanus se, s druge strane, pokazao posebno smelim pred golom, gotovo se podudarajući sa domaćinom u odnosu šuteva u gol. I što je još važnije, pretvarajući jednu od prilika pred odlazak na veliki odmor. Četrdesetogodišnji Hose Sand je rutinski zatresao mrežu, a šef njegovog tima Luis Zubeldija nadaće se da će veteran i noćas imati u sebi jednako nemilosrdnu golgetersku crtu.



Obe strane će ući u ovu utakmicu posle pobeda tokom vikenda u argentinskoj Primeri. Lanus je trijumfovao nad Rosario Sentralom sa 2:0 na La Fortalezi, pri čemu su oba gola postignuta za pola sata. Velez je ko kuće bio bolji od Godoj Kruza sa 3:2.

Zubeldija je tokom vikenda odmarao mnoge od svojih ključnih igrača pripremajući se za ovonedeljni revanš. Pelegrino se takođe odlučio za masovnu rotaciju, nudeći svojim ključnim igračima odmor pred ovaj okršaj.

Susret Lanusa i Veleza možete da pogledate od 01.30 u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE (REAVNŠI)

Četvrtak

01.30: (2,90) Lanus (3,15) Velez (2,40) /prvi meč 1:0/

Nedelja

00.30: Defensa i Hustisija - Kokimbo Unido /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa SudamerikanaLanusVelezVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara