Mohamed Salah (©Reuters)
Mohamed Salah (©Reuters)

Vreme je da Faraoni pokažu snagu, Nigerija može i bez najboljih

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 10:27

Egipat nije ostavio jak utisak u prve dve utakmica Afričkog kupa nacija, ali protiv Sudana se očekuje da ekipa Karlosa Keiroša pokaže svu snagu

S dve pobede, Nigerija je uoči poslednjeg kola Grupe D Afričkog kupa nacija već obezbedila prvo mesto. U osmini finala očekuje se i Egipat, ali Faraoni tek treba da pokažu svoju snagu.

Najtrofejnija afrička selekcija sa sedam kontinentalnih titula na startu je poražena od Superorlova 0:1, a potom je minimalcem savladala Gvineju Bisao.

Izabrane vesti

Premalo je to od ekipe predvođenje najboljim afričkim fudbalerom Mohamedom Salahom, ali i dovoljno da joj je u poslednjem kolu i duelu sa Sudanom dovoljan remi za prolaz.

Nerešen ishod protiv šampiona iz 1970, ipak, ne bi zadovoljio nikoga u Egiptu. Od tima na čijoj klupi je iskusni Portugalac Karlos Keiros traže se mnogo ubedljivije partije nego dosadašnje dve.

Zato će Faraoni biti pod pritiskom ne samo rezultata, već i utiska koji će ostaviti jer ih u narednoj fazi, kako trenutno stoje stvari, očekuje okršaj sa Obalom Slonovače ili jednom od dve potencijalne senzacije Grupe E - Ekvatorijalnom Gvinejom ili Sijerom Leone.

20.00: (1,28) Egipat (5,50) Sudan (15,0)

Dobra vest za Keirosa je da nema kadrovskih problema.

"Poštujemo svakog rivala i ozbiljno se pripremamo za ovu utakmicu. Nemamo igrače pozitivne na kovid 19, što je sjajna stvar. Spremni smo da prikažemo odličnu predstavu protiv Sudana, zadovoljan sam svojim igračima", izjavio je Portugalac u najavi meča.

Osim Salaha, Egipat nema druga zvučna imena u sastavu, ali to ne umanjuje ulogu favorita u duelu sa Sudanom koji jedine internacionalce ime u 23-godišnjem Muhamedu Aminu iz švedskog trećeligaša Motale i godinu dana mlađem Jasinu Hamadu iz mađarskog drugoligaša Spartakus Njiređhaze.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

Reprezentativci Gvineje Bisao verovatno su prethodnu noć proveli sanjajući o osmini finala, što bi bio istorijski podvig te zemlje. Priželjkuju fudbaleri među kojima ih je dosta sa iskustvom igranja u Portugaliji i Francuskoj pobedu nad nezainteresovanom Nigerijom i prvorazrednu senzaciju Sudana u duelu sa Egiptom, ali jasno je da šanse da takav ishod nisu baš neke...

20.00: (5,40) Gvineja Bisao (3,50) Nigerija (1,80)

Da rezimiramo, Nigerija će bez obzira na rezultate poslednjeg kola u narednu fazu kao prva, Egiptu je dovoljan i remi, Gvineji Bisao treba pobeda nad Nigerijom i poraz Egipta od Sudana, a Sudanu bi pobeda nad Egiptom i poraz Gvineje Bisao ili remi u meču sa Nigerijom doneli drugo mesto. Naravno, trećeplasirana selekcija će se nadati da će biti među četiri od šest koje nastavljaju takmičenje.

AFRIČKI KUP NACIJA, TREĆE KOLO

Sreda

20.00: (1,28) Egipat (5,50) Sudan (15,0)

20.00: (5,40) Gvineja Bisao (3,50) Nigerija (1,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Afrički kup nacijaNigerijaEgipatKarlos KeirošMohamed SalahKup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara