Vreme je za novu ino-avanturu: Filip Stuparević u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 13:43

Metalac bez obeštećenja

Vreme je za novu inostranu avanturu u karijeri Filipa Stuparevića. Ne tako davno važio je za velikog talenta srpskog fudbala, čim je Vortford izdvojio 2.250.000 za njegov potpis, a sad je karijeru usmerio ka Bliskom istoku, pošto se skrasio u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima.

Mladi špic, rođen 30. avgusta 2000, potpisao je ugovor sa Al Urubom, klubo koji se posle 30 godina vratio u Prvu ligu UEA, kao prvoplasirani u drugligaškom karavanu. Nije poznato na koji period je Stuparević overio saradnju, osim što su novi poslodavci potvrdili da su ga angažovali, zajedno sa još nekoliko pojačanje kako bi ostvarili što bolji rezultat u predstojećoj sezoni.

Izabrane vesti

Metalac, za koji je Filip bio vezan ugovorom, poneo se džentlmenski i pustio ga bez obeštećenja u znak zahvalnosti što je tokom prošle sezone odabrao baš Gornji Milanovac. Pod Rudnikom se zadržao godinu dana, postigao pet i namestio dva gola na 28 superligaških utakmica.

Posle ispadanja Metalca iz Mozzart Bet Superlige i rekonstrucije tima, bilo je jasno da se Filipu ne ostaje u Gornjem Milanovcu, postojala je mogućnost da karijeru nastavi u Švajcarskoj, ali je bolje uslove dobio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Najbolji fudbal u karijeri nekadašnji mladi reprezentativac igrao je u dresu Voždovca, potom ga je kupio Votford, slao na pozajmice u češki Pribram i ponovo među Zmajeve, da bi sa njim prošlog leta raskinuo ugovor, a Stuparević kao slobodan igrač potpisao za Metalac. U istom aranžmanu stigao je na novu adresu.


tagovi

Filip StuparevićLetnji prelazni rok 2022UAE

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara