Trening crno-belih (© MN Press)
Trening crno-belih (© MN Press)

Vri kao u košnici: Napadač i vezista iz Gane na probi u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 15:13

Tri sedmice dokazivanja u „Zemunelu“

Na terenima Sportskog centra „Zemunelo“ vri kao u košnici. Sa reprezentativnih obaveza vratilo se 12 igrača, u međuvremenu je nekoliko omladinaca priključeno prvom timu, a gužvu na treninzima Partizana stvaraju i tri momka na probi. Osim Makedonca Dimitra Mitrovskog, za ugovor sa crno-belima pokušaće da se izbore i dva Afrikanca.

Obojica su iz Gane.

Izabrane vesti

Jedan je Ričard Badu, 23-godišnji fudbaler tamošnjeg prvoligaša Medame. Najbolje se snalazi na mestu zadnjeg veznog. Za Medamu je odigrao 43 utakmice i krajem prošle sezone privukao pažnju popularnijih klubova u zemlji, Kotoka i Harts od Oaka. Ni sa jednim dogovor nije sklopljen, Medeme je objavio da računa na Badua i za aktuelnu sezonu, međutim, pustio ga je da sreću potraži u Evropi.

Prva destinacija je Beograd, a kako je Partizan u prošlosti imao dosta uspeha sa afričkim fudbalerima, možda Ričard ubedi stručni štab na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem da je vredan trajnog angažmana. Zasad će samo trenirati, eventualno odigrati neku kontrolnu utakmicu, što nije jednostavno izvesti u periodu kad se igraju po dve takmičarske svake sedmice, ali će Badu svakako dobiti priliku da pokaže šta zna. Prema pojedinim navodima proba će trajati tri nedelje.

Isto važi i za njegovog zemljaka, Isaka Opokua Agjemanga. U pitanju je 22-godišnji napadač, član Ašantija Golda, gde ga je do proleća trenirao Srbin Milovan Ćirković, nekad zaposlen u Vojvodini. Agjemang je još tri godine ugovorom vezan za sadašnji klub, za koji je na 22 susreta postigao pet golova.

 


tagovi

ProbaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara