Nenad Mijailović (©Starsport)
Nenad Mijailović (©Starsport)

Vršac peti put domaćin na radni dan, trener razočaran: Izgleda da ne možemo da dobijemo vikend

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.10.22. | 09:54

Tim iz Banata dočekuje Radnički sa Novog Beograda u petak od 15 časova, u prvom susretu 14. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Šesti put će od istorijskog ulaska u Mozzart Bet Prvu ligu OFK Vršac da bude domaćin, ali peti put na radni dan. Navijači koji su zaposleni ponovo će morati da beže sa posla, da bi u petak od 15 časova uživo gledali susret sa Radničkim sa Novog Beograda, na otvaranju 14. kola.

OFK Vršac je do sada ugostio Zlatibor i RFK Novi Sad u petak, Trajal iz kruševca u sredu, a Slobodu iz Užica u ponedeljak. Za vikend, kada ipak veći broj Vrščana ima vremena da dođe na stadion, crveni su ugostili samo Jedinstvo iz Uba. Taj susret se igrao u nedelju.

Izabrane vesti

Na neravnopravan tretman, kada je upitanju pravljenje rasporeda, ukazao je trener Vrščana Nenad Mijailović na konferenciji za štampu pred duel sa Novobeograđanima.

Očekuje nas utakmica sa još jednom beogradskom ekipom. Opet u tom nepopularnom terminu, petak u 15 časova. Mi izgleda teško možemo da dobijemo vikend. Dolazi nam ekipa Radničkog koja se nalazi u nekom najboljem momentu od početka sezone. Dve utakmice nisu poraženi, imaju pobedu kod kuće i dobar rezultat protiv Slobode na gostovanju. Mi smo u krizi, prvi put mogu da kažem da su nam bodovi preko potrebni i da ćemo svim silama da jurišamo na pobedu pred našom pobedom, da bismo ostali u mirnijoj zoni u odnosu na druge ekipe“, kazao je Mijailović.

15.00: (1,30) OFK Vršac (4,80) Radnički Novi Beograd (9,50)

Šef stručnog štaba trenutno šestoplasiranog tima na tabeli se potom još jednom osvrnuo na termin utakmice.

Ovom prilikom bih pozvao sve navijače da dođu u što većem broju, iako je termin takav kakav jeste. Opet ponavljam, termin nije nešto što mi biramo, to nema veze sa nama. Takve termine dobijamo, tako se dele, ali nadam se da će navijača biti u velikom broju, da će doći da nam pomognu i da nas podrže“.

OFK Vršac je vezao tri utakmice bez pobede, posle dva uzastopna remija, sa Radom (1:1) i Slobodom (0:0), prošle subote je doživeo bolan poraz na gostovanju lideru IMT-u. Banatski tim je na Bežaniji dva puta vodio, imao prednost od 2:1 sve do 87. minuta, ali je potom primio tri gola i poražen je sa 4:2.

Mijailović ovog petka neće moći da raspolaže na sve igrače, Aleksandar Kadijević je suspendovan na jednu utakmicu pošto je sakupio tri žuta kartona, dok su trojica fudbalera povređeni. Filip Stanisavljević trenira u posebnom režimu, Vukašin Braunović se još nije oporavio, dok je nekadašnji bek Partizana, a sada kapiten Vrščana, Aleksandar Lazevski pod upitnikom. Njega je Mijailović nedovoljno oporavljenog „gurnuo“ na teren u drugom poluvremenu protiv IMT-a, pa se požalio na novu povredu. Ipak, trenirao je prethodnih dana, te je sada na stručnom štabu da proceni šta je najbolje za ekipu.

Što se tiče Radničkog, sa četiri poena iz poslednja dva meča barem privremeno je pobegao sa dna tabele i probio se do 11. pozicije. Prva zvezda Novobeograđana je takođe bivši igrač Partizana Nikola Gulan. Ovaj 33-godišnji vezista, koji je tokom karijere između ostalih nastupao za Fjorentinu, Sampdoriju i Majorku, pojačao je Radnički krajem septembra, posle kraće epizode na Malti. U dobroj je formi, već je zabeležio tri nastupa u Mozzart Bet Prvoj ligi.

Došao im je Gulan, koji nije 'bivši' nego ozbiljan igrač, sa velikim internacionalnim i reprezentativnim iskustvom. On im je veliko pojačanje. Pored njega, tu su najveća opasnost Obradović, Ahmetović i Veličković. Kao tim igraju sve bolje i bolje, očekuje nas jedan dobar meč. Međutim, što se nas tiče, samo pobeda dolazi u obzir. Svi jedva čekamo utakmicu, želimo da pokažemo reakciju na poraz protiv IMT-a. Možda misle da smo se emotivno ispraznili tamo, ali mislim da neće to da utiče na ekipu kod kuće, to smo stavili iza nas“, zaključio je strateg Vrščana.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 14. KOLO

Petak

15.00: (1,30) OFK Vršac (4,80) Radnički Novi Beograd (9,50)

Subota

15.00: (1,65) IMT (3,60) Železničar (5,10)

15.00: (1,82) Rad (3,30) Zlatibor (4,40)

17.00: (3,10) Metalac (3,10) Grafičar (2,30)

Nedelja

15.00: Inđija - Sloboda Užice

15.00: Loznica - RFK Novi Sad

16.00: Mačva - Trajal

Ponedeljak

15.00: Radnički Sremska Mitrovica - Jedinstvo Ub

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički Novi BeogradOFK VršacPrva liga SrbijeMozzart Bet Prva liga SrbijeNenad Mijailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara