Igrači Štutgarta (©Reuters)
Igrači Štutgarta (©Reuters)

Vukovi čekaju omiljenog gosta Bundeslige, lokalni derbi u Virtembergu

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.11.23. | 14:41

Poslednja dva duela 10. kola prvenstva Nemačke

Volfzburg je izgubio tri uzastopna ligaška duela i pokušaće da prekine niz protiv Verdera, a slična priča je i sa Hajdenhajmom, koji igra kod kuće protiv Štutgarta, jednog od iznenađenja sezone.

Vukovi su osetili ukus trijumfa protiv jakog protivnika u DFB-Pokalu tokom sedmice, i želeće da posle duže vremena pobede i u Bundesligi. Tim iz Bremena namerava da to spreči, ali u sezoni koja je u toku sakuplja bodove isključivo u domaćem okruženju.

Izabrane vesti

Već sada je jasno da RB Lajpcig neće tri puta uzastopno osvojiti Kup Nemačke. Krivac je Volfzburg, koji je braniocu titule zaustavio put već u drugom kolu takmičenja. Pre toga, Vukovi su poslednji put uživali u slavlju krajem septembra.

Sada, međutim, nameravaju da počnu ponovo.

"Bilo bi nam zaista važno da napravimo još jedan korak napred sa još jednom pobedom na domaćem terenu. Iskustvo pokazuje da Verder nikada nije lako pobediti", rekao je vezista Kevin Paredes, koji je u januaru protiv rivala Bremena postigao prvi gol u karijeri u Bundesligi.

15.30: (1,75) Volfzburg (4,00) Verder (5,00)

Gostujući Verder je ove sezone osvojio devet bodova, što je tri manje od Volfzburga. Međutim, sve ih je zabeležio na svom stadionu. Ipak, četa sa Vezera veruje da će u nedelju konačno krenuti u žetvu u gostima.

"Ostavili su otvorena vrata u određenim fazama. Naš posao će biti da iskoristimo te faze", rekao je trener Verdera Ole Verner.

Golman broj jedan Jirži Pavlenka i trio veznih igrača Nabi Keita, Kristijan Gros i Nikolaj Rap ostaju u Bremenu. Štoper Niklas Štark je, s druge strane, prevazišao zdravstvene probleme. Volfzburgu je nedostajao golman Koen Kastels poslednjih nedelja, ali bi trebalo da bude spreman protiv Verdera. Isto važi i za defanzivce Rožerija i Lakroa, čiji su startovi takođe bili neizvesni.

17.30: (5,60) Hajdenhajm (3,90) Štutgart (1,62)

U posledjem susretu 10. kola Bundeslige sastaju se dva tima iz Baden Virtemberga. Hajdenhajm i Štutgart su završili drugo kolo Kupa Nemačke, i dok su se domaći oprostili od DFB-Pokala, Švabe nastavljaju takmičenje. Gostima bolje ide i u Bundesligi...

Štutgart pre nedelju dana nije uspeo da sopravda status favorita protiv Hofenhajma, ali mu inače tekuća sezona ide dobro. To će želeti da potvrdi protiv rivala iz

iste savezne države.

"Spremamo se za neprijatan susret. Hajdenhajm je do sada pobedio u dve utakmice kod kuće, i otežaće nam život", upozorio je trener Švaba Sebastijan Henes.

Iz tabora Hajdenhajma su identifikovali dve oblasti u kojima bi Štutgart trebalo da bude ranjiv.

"Prvo u igri na krilima, gde imamo više da ponudimo. I drugo, naše ulaganje u igru u smislu trčanja. To su naše snage i moramo da ih iskoristimo", rekao je trener novajlija Bundeslige Frank Šmit.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


BUNDESLIGA – 10. KOLO

Petak

Darmštat - Bohum 1:2 (1:1)

/Nirnberger 43 - Asano 25, 54/

Subota

Keln - Augzburg 1:1 (1:1)

/Majna 16 - Tajc 25/

Frajburg - Borusija Menhengladbah 3:3 (1:3)

/Heler 7, Vajshapt 70, Grifo 90+6 - Sajbačeu 25, Plea 28, Vajgl 39pen/

Hofenhajm - Bajer Leverkuzen 2:3 (0:2)

/Štah 56, Veghorst 58 - Vric 9, Grimaldo 45+1, 70/

Majnc - RB Lajpcig 2:0 (0:0)

/Li 76, Bareiro 80/

Union Berlin - Ajntraht Frankfurt 0:3 (0:2)

/Marmuš 2, 14, Naćo 82/

Borusija Dortmund - Bajern Minhen 0:4 (0:2)

/Upamekano 4, Kejn 9, 72, 90+3/

Nedelja

15.30: (1,75) Volfzburg (4,00) Verder (5,00)

17.30: (5,60) Hajdenhajm (3,90) Štutgart (1,62)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaVolfzburgVerderVerder BremenHajdenhajmŠtutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara