Joel Pohjanpalo (©AFP)
Joel Pohjanpalo (©AFP)

Vulić na Renato Kuriju čeka skandinavsko-američku legiju iz Venecije

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.12.22. | 13:24

Peruđa dočekuje Krilatog Lava na zatvaranju 18. kola Serije B

Bilo je to gorkih nekoliko nedelja za sve Italijane. Aktuelni šampioni Evrope se nisu plasirali na Svetsko prvenstvo, ali im je neku vrstu utehe pružila Serija B, koja nije previše pauzirala. Naprotiv, bila je u punom jeku tokom globalnih borbi u Kataru, a u ponedeljak se očekuje značajan okršaj na Renato Kuriju, na zatvaranju 18. kola između Peruđe i Venecije (20.30).

Peruđa je trenutno tamo gde nijedan klub ne bi želeo da bude, na poslednjem mestu sa četiri boda i duelom manje u odnosu na Kozencu. Dakle, pobeda je imperativ za pulene Fabricija Kastorija. Za bolja vremena domaćima je potrebno više od jedne pobede kako bi se našli na sigurnom.

Izabrane vesti

Klub iz univerzitetskog grada ima slavnu istoriju. Međutim, postoje i mračne strane, poput oduzimanja licence i prisilnog prelaska u Seriju D. Posle osvajanja šampionske titule u Seriji C u sezoni 2020/2021, Peruđa sada igra u drugoj ligi drugu sezonu zaredom. Posle osmog mesta u prošloj sezoni, trenutna poslednja pozicija na tabeli je pomalo iznenađenje za Peruđu.

20.30: (2,60) Peruđa (3,05) Venecija (2,90)

Sa samo 12 golova u 17 utakmica, Grifoni imaju daleko najslabiju ofanzivu u ligi. Golovi će biti potrebni, kako za opstanak tako i za pobedu u Peruđi protiv Venecije. To je zapravo ono za šta se zalaže trener Kastori, koji je izuzetno nezadovoljan trenutnom situacijom. Njegova ekipa nije uspela da pobedi nijednu utakmicu u decembru i dala je gol samo u poslednje tri utakmice u porazu od Kaljarija rezultatom 3:2. Dres Peruđe nosi Miloš Vulić, srpski internacionalac, koji je upisao šest natupa u sezoni.

Gosti sa severa se takođe veoma muče ove sezone, i nisu daleko od zone ispadanja jer su bodovno izjednačeni sa prvim ispod crte i samo gol-razlika održava Veneciju iznad crte. Ova konstelacija je tim više iznenađujuća jer su Krilati Lavovi prošle sezone ispali iz najviše italijanske lige.

Koliko fudbalski život može da bude gorak jasno su osetili narandžasto-crno-zeleni. Prošle sezone suočavali su se sa teškašima poput Milana, Intera i Juventusa, a sada se bore protiv ispadanja u Seriju C.

Prošle sezone je Lagunarima nedostajalo samo četiri boda da zadrže mesto u Seriji A. Ispostavilo se da su imali veoma mamuran start u Seriji B i brzo su se našli u poslednjoj trećini. U novembru su reagovali i dobili novog trenera - Paola Vanolija, nekadašnjeg kormilata moskovskog Spartaka. Sa prosekom od dva poena po utakmici, novi čovek kraj aut linije je stabilizovao Veneciju.

Krilati Lavovi su pobedili u tri od poslednje četiri utakmice i jednom su remizirali. Venecija se nije suočila sa najboljim timovima u ligi, ali trenutni zamah joj donosi status favorita u ponedeljak.

Ključni igrač gostiju je Finac Joel Pohjanpalo sa pet pogodaka, a među poznatim imenima dres Venecije nose i Denis Čerišev, Mikael Kuizans i Andrija Novaković. Zanimljivo, u prvom timu se nalaze 11 fudbalera iz Skandinavije, kao i šestorica igrača iz Severne Amerike.

----------------

Duel Peruđe i Venecije, kao inače i sve utakmice Serije B, možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzarbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------

SERIJA B - 18. KOLO

Subota

Piza - Breša 3:0 (2:0)

/Toregrosa 4pen, Glioci 20, 85/

Ređina - Bari 0:0

Nedelja

Čitadela - Sudtirol 0:2 (0:2)

/Nikoluzi 29, Odogvu 45/

Kozenca - Askoli 1:3 (0:1)

/Nasti 90 - Donati 17, Gondo 89, Kolokolo 90/

Modena - Benevento 1:1 (1:1)

/Dijao 44 - Akampora 22/

Parma - SPAL 0:1 (0:1)

/Rabi 19/

Ternana - Komo 0:3 (0:1)

/Kutrone 15, Ambrozino 77, Mankuzo 90/

Palermo - Kaljari 2:1 (1:0)

/Brunori 37pen, Segre 53 - Pavoleti 90/

Đenova - Frozinone 1:0 (1:0)

/Gudmundson 22/

Ponedeljak

20.30: (2,60) Peruđa (3,05) Venecija (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija BPeruđaVenecija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara