Miloš Vulić (©Star Sport)
Miloš Vulić (©Star Sport)

Vulić u Seriji A: Zvezdi 800.000 evra, plus 200.000 bonusa

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.20. | 16:46

Transfer u Krotone biće završen do ponedeljka, srpskom šampionu pripada i 20 posto od naredne prodaje

Rastanak Crvene zvezde i Miloša Vulića se ozbiljno primakao. Prema saznanjima MOZZART Sporta do ponedeljka bi trebalo da bude završen transfer pouzdanog veziste u italijanski Krotone. Crvenoj zvezdi će pripasti obeštećenje od 800.000 evra, plus 200.000 evra na osnovu bonusa, kao i 20 procenata od naredne prodaje igrača. Bonus će biti ostvaren ukoliko Krotone opstane u Seriji A.

Vulić je od početka leta povezivan sa klubovima iz Serije A, a dugo je delovalo da je najozbiljnija Verona, s obzirom da je Kruševljanin igrač po meri hrvatskog stratega Ivana Jurića. Sa druge strane, povratnik u elitni rang italijanskog fudbala je nekako iz iskočio iz drugog plana, a potom bio i najkonkretniji, pa će Vulić uskoro postati član ekipe sa stadiona Ecio Šida.

Izabrane vesti

Krotone je u Seriju A ušao s namerom da tu i ostane, mada je više nego jasno da su sastavu Đovanija Strope neophodna pojačanja. Ovog leta u klub su stigla dvojica štopera. Lisandro Magaljan je pozajmljen iz Ajaksa, dok je Luka Marone kupljen od Verone za 1.000.000 evra.

Vulić je Crvenu zvezdu stigao u januaru 2019. godine iz Napretka za obeštećenje od 200.000 evra, a ključni potez u crveno-belom dresu napravio je prošlog leta kada je odbio pozajmicu u Radnički iz Niša. Odlučio je da ostane na stadionu Rajko Mitić i izbori se za mesto u timu, pa je prošle sezone zabeležio 27 nastupa za srpskog šampiona, od čega četiri u grupnoj fazi Lige šampiona. Postigao je četiri gola i zabeležio jednu asistenciju. Vulić je svoje minute izborio i u ovoj sezoni, gde je na pet utakmica postigao dva gola, iako je samo protiv Spartaka iz Subotice u četvrtom kolu Superlige bio starter.

Jedan od ciljeva uprave i stručnog štaba Crvene zvezde tokom pauze jeste da se dodatno rastereti igrački kadar. Sve je krenulo sa Srđanom Babićem i Brankom Jovičićem. Portugalac Tomane karijeru izvesno nastavlja u Turskoj, a niz će se niz nastaviti sa Vulićem. Ekipa Dejana Stankovića prebukirana je u veznom redu, gde se se još nalaze i Mirko Ivanić, Veljko Nikolić, Gelor Kanga, Njegoš Petrović, Seku Sanogo, kao i Dušan Jovančić koji je dobio dozvolu da traži novi klub za sebe.


tagovi

Miloš Vulić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara