Za Bosnu i Hercegovinu Evropsko prvenstvo tek počinje

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 12:49

Kapiten futsal selekcije Zmajeva Anel Radmilović ne žali previše zbog poraza od Španije (5:1), jer smatra da i dalje on i njegovi saigrači mogu do plasmana u četvrtfinale turnira u Holandiji

Debitantski nastup na velikom takmičenju za futsal reprezentaciju Bosne i Hercegovine nije prošao baš najbolje. Sedmostruki evropski šampion Španija, protutnjao je dvoranom Martini Plaza u Groningenu, upisao trijumf (5:1) i jasno stavio do znanja da je jedan od glavnih pretendenata za šampionski pehar.

Još i pre samog početka meča bilo je jasno da selekcija Bosne i Hercegovine ne može napraviti ozbiljan problem Crvenoj furiji. Razlika u kvalitetu je enormna, što je, na koncu, tako i izgledalo na terenu. Ipak, Zmajevi su uspeli da ispišu istoriju i golom Josipa Boškovića stave prvu recku u rubriku "golovi na velikim takmičenjima".

Izabrane vesti

Kada su se utisci slegli, realnost je postala jasnija. Više se nije ni moglo. Ipak, iako je reč o debitantskom takmičenju za nacionalni futsal tim BiH, to ne znači da će biti samo puki prolaznici. Sjajne kvalifikacije u kojima je tim selektora Iva Kreza pokazao da može parirati kvalitetnim evropskim selekcijama, kao što su trijumfi nad Srbijom i Rumunijom, pred njih stavlja novi cilj: Ostvariti dobre rezultate u naredne dve utakmice protiv Gruzije i Azerbejdžana, i izboriti plasman u četvrtfinale.

S obzirom na to da je reč o jednoj od najboljih svetskih selekcija, ovo se ne može smatrati neuspehom. Odigrali smo onoliko koliko su nam Španci dozvolili. Za nas Evropsko prvenstvo tek počinje, jer su nam naredne dve utakmice mnogo bitnije. Gledali smo utakmicu Gruzije i Azerbejdžana. Reč je o kvalitetnim selekcijama, ali mislim da imamo šanse. Naš cilj i dalje ostaje isti. Plasman u četvrtfinale“, istakao je kapiten BiH Anel Radmilović posle poraza od sedmostrukog evropskog šampiona.

Naredni protivnik Zmajeva (26.januara) biće još jedan debitant, selekcija Gruzije, koja je u prvom kolu iznenadila Azerbejdžan i nakon preokreta trijumfovala (3:2).

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO – 2. KOLO

GRUPA A

Nedelja

14.30: (1,75) Srbija (4,40) Ukrajina (3,50)

17.30: (1,25) Portugalija (6,25) Holandija (7,50)

GRUPA B

Ponedeljak

17.30: Italija - Slovenija

20.30: Finska - Kazahstan

GRUPA C

Utorak

17.30: Hrvatska - Rusija

20.30: Poljska - Slovačka

GRUPA D

Sreda

17.30: Bosna i Hercegovina – Gruzija

20.30: Španija – Azerbejdžan

***Kvote su podložne promenama


tagovi

EP u fustalureprezentacija Bosne i HercegovineFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara