Murinjo sa Lo Selsom i Bergvajnom (© Reuters)
Murinjo sa Lo Selsom i Bergvajnom (© Reuters)

Za Murinja Dele Ali nije ni peta izmena: Opet se priča o PSŽ-u

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 10:13

„Ne mogu svi da budu srećni“, najavljuje i trener Totenhema skoriji rastanak sa vezistom

Čelna pozicija u Premijer ligi, obezbeđen prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, dobri rezultati u kontinuitetu, nova energija u i oko kluba... Čini se da je Totenhem na putu oporavka i da sa Žozeom Murinjom može da bude kandidat za trofeje.

Samo što i u trenucima kad je sve potaman londonskoj ekipi krvožedni ostrvski mediji traže mane, pa se posle pobede nad Antverpenom (2:0), vredne prvog mesta u Ligi Evrope, bave postupkom Delea Alija, pošto je 24-godišnji vezista napustio klupu sredinom drugog poluvremena kad je shvatio da neće dobiti priliku.

Izabrane vesti

Murinjo je potrošio svih pet izmena protiv Belgijanaca i kad je to uvideo, Ali je odjurio u svlačionicu, što je novinarima u Engleskoj dalo povoda da status nekadašnjeg talenata stave ispred forme ekipe.

Portugalac je miran.

Ne mogu da držim celu ekipu srećnom. Verujem da su momci zadovoljni što pobeđujemo, međutim, sigurno ne mogu biti zadovoljni što ne igraju svi“, konstatuje Žoze Murinjo, pre nego što je objasnio Alijev, ali i gest Harija Vinksa, koji je odmah posle izmene u 58. minutu odjurio sa igrališta, a da nije svratio do klupe. „Svako ko je otišao sa terena ima opravdanje. Rekao sam momcima da idu na tuširanje, jer je bilo hladno. Neki su odlučili da odu u svlačionicu, neki su ostali do kraja“.

Od nekada zvezde u nastajanju, momka sposobnog da daje i namešta golove, Dele Ali je stigao do statusa fudbalera koji je odigrao samo 333 minuta ove sezone. Još letos se pričalo da je njegova budućnost na novom Vajt Hart Lejnu maglovita, pominjalo se da bi mogao u Pari Sen Žermen, a posle najnovijeg razvoja situacije ponovo je aktuelizovano interesovanje francuskog prvaka. Januarski prelazni rok je na pragu, Murinjo na njega ne računa, tako da sve navodi na skoriji rastanak sa Pevcima. PSŽ je u pripravnosti, spreman da reaguje.

Da ne bežimo od realnosti. Naravno da neće biti srećan igrač na klupi koji je shvatio da nije mi među pet izmena. Ne bih ni očekivao od Alija da bude srećan. Praktično je nemoguća misija da vam svi fudbaleri iz kadra budu srećni. Ako bismo išli od kluba do kluba videli biste da oni koji ne igraju ni na drugim mestima, takođe, nisu zadovoljni“, pokušava Murinjo da ublaži situaciju, mada je i njemu jasno da u ovom timu za Alija mesta nema.

Zato za druge i te kako ima. Susrete Lige Evrope Portugalac je iskoristio da razigra Gereta Bejla i vrati ga u formu pred nastavak sezone u Premijer ligi, dobio je i Đovanija Lo Selsa, koji postaje zlatna rezerva u prvenstvenim mečevima, uvek mogu s klupe da pomognu Stiven Bergvajn i Karlos Vinisijus u napadu, te Met Doerti u odbrani...



tagovi

TotenhemDele AliŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara