Emeri i Gvardiola (Foto: Reuters)
Emeri i Gvardiola (Foto: Reuters)

Za nepoverovati: Emeri – Gvardiola 22:2

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 02:55

Trener Aston Vile u potpunosti nadmudrio sunarodnika na klupi Mančester Sitija i stigao do prve pobede u međusobnim okršajima

Samo se sa četvoricom kolega tokom trenerske karijere Unai Emeri više puta suočavao od Pepa Gvardiole. Trinaest puta stajali su jedan kraj drugog dvojica Španaca i nijednom Emeri nije dočekao da mu jedan od najvećih stratega u istoriji fudbala čestita.

Ipak, i to se promenilo ove srede kolu Premijer lige. Emeri je iz 14. pokušaja najzad nadmudrio Gvardiolu. Ne samo nadmudrio, već – deklasirao. Minimalna pobeda Aston Vile nad Mančester Sitije možda to ne potvrđuje, ali statistika i naredni podatak što su ga izvukli statističari sa Ostrva i te kako potkrepljuju ovu tvrdnju.

Izabrane vesti

Naime, Vila je za devedeset i kusur minuta ka golu Edersona šutirala 22 puta, najviše što je jedan tim uputio udaraca protiv neke od Gvardiolinih ekipa u ligaškoj utakmici. Siti s druge strane tek dva šuta, oba u 11. minutu, najmanje što je jedan Gvardiolin tim pretio na prvenstvenom meču. A vodio ih je, kao trener Mančester Sitija, prethodno Bajerna i Barselone, 535 u Premijer ligi, Bundesligi i Primeri…

Posle svega viđenog Gvardioli nije bilo druge nego da čestita rivalu i prizna mu da je bio – bolji.

"Aston Vila je bila bolja. Odigrali su fantastičnu utakmicu, a mi smo imali poteškoća da se vratimo i budemo agresivniji u nekim trenucima. Igrali smo sa željom, ona je bila prisutna. Ali oni su igrali bolje i mi smo se mučili, posebno u prvom poluvremenu. Drugo poluvreme je bilo potpuno drugačije, u nekim situacijama smo se prilagodili. Na kraju, u završnoj trećini nismo imali kvalitetan pas ili kretanje tokom čitave utakmice. Bolji tim je pobedio", naglasio je trener Sitija.

Vili je pobeda nad Sitijem bila 14 uzastopna u prvenstvu na Vila parku. Poslednji premijerligaški poraz ekipa Unaija Emerija doživela je protiv Arsenala sredinom februara. Istog onog Arsenala koji će u subotu ugostiti na Vila parku i eventualnom pobedom mu se primaći na samo bod zaostatka. Na pitanje može li Vila do titule, Pep je kao iz topa odgovorio:

"Definitivno. Zbog načina na koji igraju, kada ih pogledate, njihov tempo, brzinu, klupu, organizaciju Unaija Emerija, prekide, visoki presing i srednji blok, kako se neverovatno brane i njihovog golmana… Da, apsolutno"

Što se njegove ekipe tiče, moraće Gvardiola što pre da je razdrma, jer već mesec dana je bez pobede u Premijer ligi i rivali joj sve više odmiču.

"Moj je zadatak, moj posao, da pronađem izlaz iz ove situacije, jer uvek, mnogo godina, pronalazili smo načine da pobeđujemo, nekada igrajući dobro, nekada ne. Sada se mučimo. Moramo da promenimo dinamiku što pre, već protiv Lutona i Palasa", zaključio je Pep.



tagovi

Unaj EmeriUnai EmeriPep GvardiolaMančester SitiPremijer ligaAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara