Za Zvezdu je TSC kao Braga: Bez Borjana, Kataija bole leđa

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 09:20

Crveno-beli žele da trijumfom nad Lazetićevim timom sačuvaju šampionske ambicije (16.05, TV Arena)

Talas velika euforije, zbog plasmana u osminu finala Liga Evrope, zamenio je osećaj straha, neizvesnosti, čak i sumnje u pojedine igrače. Posle remija sa Radnikom šampionske ambicije crveno-belih došle su na ivicu litice. Mogle bi da propadnu danas u Bačkoj Topoli, uzimajući u obzir činjenicu da tim Dejana Stankovića nema pravo na grešku. Partizan je otišao na ogromnih pet bodova razlike, tako da bi novi kiks praktično označio predaju krune u decembru.

Pokušali su da mobilišu snage prethodnih dana u Ljutice Bogdana kako bi ispraženjen i umoran tim uspeo da izvuče još jedan meč i zadovoljan ode na zimski odmor.

Izabrane vesti

"Cilj nam je da donesemo tri boda. Rekao sam to i pre Radnika, ali desilo se šta se desilo. Peh, ponovo protiv njih. Za nas je ovo mini-finale, probaćemo da pobedom završimo godinu. Trenutno lider ima pet bodova prednosti u odnosu na nas. To je Zvezda, pre tri dana smo bili najbolji, a onda dođe momenat gde ponovo moramo da dignemo gard. Prvenstvo je dugačko, ali imamo za šta da se borimo i nećemo odstupati od toga. Imamo i igrače koji mogu da odgovore na to. Realno je da bude uspona i padova, ali bitno je da reakcija bude zvezdaška", rekao je Dejan Stanković.

Imaće silne probleme trener crveno-belih da sastavi optimalnih 11. Lista povređenih i odsutnih proširena je Markom Gobeljićem i kapitenom Milanom Borjanom. Iskusni desni bek dobio je poštedu zbog rođenja ćerke Katje, dok će kapitena iz nepoznatih razloga zameniti Zoran Popović. Najboljii strelac tima Aleksandar Katai je odavno u „crvenom“, posle duela sa Radnikom žalio se na bolove u leđima. Ali će i danas morati da stisne zube.

"Gajić ima problem sa zadnjom ložom, takođe i Živković je obnovio povredu koja ga je pred Bragu mučila. Videli ste i u Portugalu da njegov učinak sa loptom nije bio kakav smo očekivali, ali kretnja bez lopte je bila zadovoljavajuća. Tako da, verovatno neće igrati sutra. Da imamo još neku utakmicu posle TSC-a, bio bi u konkurenciji, ovako nisam siguran. Takođe, pokušaćemo da oporavimo Petrovića za sutrašnji meč. Nikolić i Falko su spremni kao što ste videli“, dodao je Stanković.

Prvi put će Crvena zvezda gostovati na novom terenu u Bačkoj Topoli. Do sada mečevi dva kluba su bili vrlo efikasni. TSC je slavio protiv Crvene zvezde u junu 2020. godine, u rezultatski nebitnom meču (2:1). Od tada su crveno-beli bili sigurni. Poslednja dva duela završena su identičnom pobedom crveno-belih – 3:1.

TSC je imao više vremena za odmor, pošto je duel protiv Kragujevčana igrao još u petak. Sigurno je da će novi trener TSC-a Žarko Lazetić biti posebno motivisan u ovom okršaju, da kao nekadašnji član Partizana pomogne bivšem klubu u šampionskoj borbi. Ujedno i TSC približi plasmanu u plej-of, jer bi bod(ovi) protiv Crvene zvezde imaju posebnu vrednost.

„Svestan sam da će nam biti izuzetno teško da ugrozimo Zvezdu, ozbiljan je protivnik sa individualcima koji u svakom trenutku mogu da reše meč, ali nećemo se predati unapred. Uz dobar pristup kakav imamo na treninzima i kakav smo imali na utakmicama koje sam sa klubom do sada odigrao, pokušaćemo da dođemo do našeg cilja, a to su dobra igra i dobar rezultat“, dodao je Lazetić.

TSC – CRVENA ZVEZDA (16.05, TV ARENA)

Stadion: TSC Arena

Sudija: Milan Stefanović

TSC (4-2-3-1): Filipović – Varga, Stojković, Antonić, Petrović – Tomanović, Milićević – Stanojev, Banjac, Zec – Stanojlović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović Eraković, Pankov, Dragović, Rodić – Petrović, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Pavkov.


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara