Janik Fereira Karasko (©Reuters)
Janik Fereira Karasko (©Reuters)

Zahavi saterao Atletiko u ćošak: Barsa dobila pravo preče kupovine Karaska za 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 09:26

Belgijanac odlučio da ne produži ugovor i time ubio nadu madridskog kluba da će dobiti tri puta veće obeštećenje

Pokušala je Barselona da postavi neku vrstu uslova Atletiku, svesna da je madridski klub baš zagrizao za Memfisa Depaja, zatraživši od Jorgandžija da u suprotnom smeru pošalju Janika Fereiru Karaska ukoliko žele 28-godišnjeg Holanđanina. I mada ta ideja nije dobro prihvaćena na Vanda Metropolitanu, oba kluba će na kraju dobiti ono što su želeli. Doduše, Atletiko Depaja već u januara, a Barselona Karaska tek na leto. Ukoliko ga tada bude želela.

Naime, španska Marka piše da je tokom pregovora o transferu Memfisa Depaja, katalonski klub sa Atletikom dogovorio pravo preče kupovine belgijskog krila po završetku sezone za 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Atletiko se na ovaj korak odlučio nakon što je uvideo da nikako neće moći da dobije 60.000.000 evra, koliko je čelnicima Barselone saopštio da će tražiti na leto. Prodaja u januaru nipošto nije dolazila u obzir imajući u vidu Karaskov značaj za ekipu Čola Simeonea koja je posle dva vezana kiksa dovela u pitanje mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Uveravali su na Vanda Metropolitanu da Karasko ne vredi ništa manje od Rafinje i Ferana Toresa, ali su zaboravili na njegove godine (ušao u tridesetu) i činjenicu da mu ugovor ističe za godinu i po dana. I da ne planira da ga produži, što je Pihi Zahavi, agent belgijskog fudbalera, saopštio čelnicima Atletika, a kako bi već narednog januara mogli da ga izgube bez obeštećenja i pride nije doneo nijednu ozbiljniju ponudu, u Madridu nisu imali drugog izbora nego da pristanu na predlog.

To, naravno, ne znači da je Barselona u obavezi da narednog leta kupi Karaska za pomenutu sumu, već će po završetku sezone moći da sagleda sve opcije na tržištu i tek ukoliko proceni da joj je potreban krene po njega.



tagovi

Zimski prelazni rok 2023Janik FereiraJanik Fereira KaraskoBarselonaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara