Foto: AFP
Foto: AFP

Zamena za Fernandinja stiže iz Šefilda?

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 17:23

Mančester Siti zainteresovan za vezistu Oštrica Sandera Bergea

Nakon osam godina na Ostrvu, Fernandinjov boravak na Itihadu biće okončan na kraju ove sezone, kada mu istekne ugovor sa Mančester Sitijem. Poznat po tome da ništa ne prepušta slučaju, čak ni kada je reč o rezervnom fudbaleru, kakav je slučaj sa brazilskim vezistom otkako je stigao Rodri, Pep Gvardiola je krenuo u pronalaženje zamene. A ona bi, tvrdi Belgijski Voetbal24, mogla da stigne iz Šefild Junajteda.

Naime, prema navodima pomenutog belgijskog medija, u samom vrhu Gvardioline liste potencijalnih zamena vremešnog Fernandinja nalazi se vezista tima sa Bramal Lejna Sander Berge. Norvežanin je u klub iz Južnog Jorkšira stigao u januaru prošle godine za 24.000.000 evra iz Genka i sve do kraja 2020. bio standardan u timu Krisa Vajldera.

Izabrane vesti

Međutim, na utakmici sa Mančester junajtedom sredinom decembra Berge je zadobio tešku povredu, zbog koje je morao na operaciju i četvoromesečnu pauzu. Nedavno se vratio individualnim treninzima, ali će na 14. prvenstveni nastup u sezoni morati da pričeka još nekoliko nedelja.

Uprkos tome što u prethodnih 13 sa njim na terenu Šefild nije ostvario nijednu pobedu, Berge je očigledno ostavio dobar utisak na Gvardiolu. I ne samo Gvardiolu, već i Liverpul, o čijem smo interesovanju smo pisali prethodnih dana. Potencijalnom transferu nada se i bivši klub 23-godišnjeg veziste, Genk, koji je pri prodaji Norvežanina Šefildu, izboksovao i 20 odsto od narednog transfera. Visinu obeštećenja Voetbal.24 pak ne navodi.


tagovi

Mančester SitiSander Berge

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara