Žarko Lazetić i Artur Žorž (© Star sport)
Žarko Lazetić i Artur Žorž (© Star sport)

Žarko Lazetić: Braga nije bila mnogo bolja od nas! Previše smo mislili šta ćemo sa loptom, nismo bili defanzivno agresivni

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.08.23. | 23:08

„Zameram sebi, Veljko Ilić nije branio zbog stomačnog virusa“, otkriva trener TSC-a

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Ubedljivo je poražen vicešampion Srbije u revanš utakmici sa Bragom. Ostao je gorak ukus zbog brzo primljena četiri gola kad je delovalo da je na pomolu katastrofa. Usporili su fudbaleri portugalskog tima, a TSC se u drugom delu konsolidovao. Jedina svetla tačka za predstavnika Srbije je pogodak Marka Rakonjca, koji će ostati zapisan kao strelac prvenca za Topolčane u kvalifikacijama za elitno takmičenje UEFA. Veliko iskustvo za tim iz malenog mesta u Bačkoj, a rezultat ogledalo ne samo tima, već možda i srpskog fudbala. Zato posle vrelog dana u Bačkoj Topoli stiže hladna noć, Braga je dotukla vicepravaka Mozzart Bet Superlige 4:1.

Izabrane vesti

Žarko Lazetić smatra da njegov rival iz Portugalije jeste kvalitetniji, ali i da su mu sami Topolčani omogućili da izgledaju još bolje. Posle 20 minuta igre sve je bilo rešeno. Takvo otvaranje utakmice je ubilo samopouzdanje TSC-u, a prema rečima šefa struke izostala je agresivnija igra u odbrani.

Kada se pogleda na kraju, ispada da je Braga mnogo, mnogo bolja od nas, što ne mislim. Jeste bolja, kvalitetnija i spremnija, ali mi smo joj olakšali. Pre svega je to moja krivica, previše smo se fokusirali šta ćemo da radimo sa loptom, a nismo obratili pažnju da defanzivno budemo agresivni i blizu, protiv ekipa kao što je ova. Tu smo bili mlaki. Prvih desetak minuta je ličilo na nešto, bili smo solidni, a onda smo počeli da gubimo lopte i lako primamo kontre. Kažnjavali su svaku grešku, očigledno smo platili skupu školu. Ostaje žal kad se izgubi ovako, zameram sebi, a momci moraju da se okrenu sledećoj utakmici, u Ivanjici, to je sada naša Liga šampiona. Ove utakmice će nam pomoći u Ligi Evrope gde će nas čekati slične ekipe, a gde ćemo mi biti bolji“, naveo je Lazetić.

Uživala je publika u Bačkoj Topoli u bravurama Arsenalista, ali i u prelepom ambijentu Lige šampiona. Veče za istoriju i krcate tribine će za nijansu ublažiti bol visokog poraza navijačima Topolčana.

Zahvalio bih se publici, razočarali smo je sigurno, bila je bolja nego mi na terenu. Nadam se da će doći u sledećim utakmicama, a mi ćemo biti na nivou. Drugo poluvreme smo izgledali ozbiljnije i uspeli da odigramo nerešeno. Čestitam svima na prvom golu u Ligi šampiona i na prvoj utakmici“.

Dosta kadrovskih promena u imao je Lazetić, nije mogao da računa na povređene Ifeta Đakovca i Nemanju Stojića, a na sve to je prinudno promenio golmana.

„Bili smo bez četiri igrača, Veljko Ilić je imao stomačni virus, Ćirković se još uvek nije oporavio, Đakovac i Stojić nisu trenirali od utakmice u Bragi. Miljan Krpić i Martin Mirčevski nisu bili registrovani za ove duele“.

Ispostavilo se tokom dvomeča da je po tim iz Bačke Topole bila kobna odluka da zaigra sa četiri igrača u poslednjoj liniji. Ne smatra mladi strateg da je promena sistema uzrok ovakog poraza, već da se radi o tehničkim stvarima na terenu. Prema njegovim rečima, TSC je pokušao da Bragu napadne slično kao Famalikao, koji je uspeo da slavi u Kamenolomu prošle nedelje.

„Tokom priprema smo uigravali svašta, ove sezone smo u Nišu pobedili kada smo prešli na sistem koji smo sada igrali u prvom poluvremenu. Na pripremama smo bolje izgledali u tom sistemu. Bili smo mlaki, imali smo dovoljno igrača u odbrani, u Bragi smo imali mnogo veće viškove. Kao da smo posmatrali protivničke igrače, to je bio veći problem nego sistem. Hteli smo da opteretimo njihove bokove sa dva brza igrača, tako je Famalikao postigao dva gola. To je fudbal, trebalo bi da preuzmemo odgovornost za to što se desilo“, naveo je šef struke Topolčana, Žarko Lazetić.

 


tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićBragakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara