Ron Jans sa igračima Tventea (©AFP)
Ron Jans sa igračima Tventea (©AFP)

Zaustavio je Ajaks, a na strani laka meta: Herakles u savršenom momentu gostuje Tventeu

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.11.21. | 11:59

Tim iz Enshedea u seriji od četiri meča bez pobede, pa večeras na premijeri 12. kola Eredivizije ima odličnu priliku da prekine post

Tvente je u padu forme, u središtu tabele, a ako želi da se vrati u prvi plan treba ponovo da pronađe pobednički put. Večeras na premijeri 12. kola Eredivizije ima posla kod kuće sa Heraklesom, koji je tri pozicije lošiji, pa bi i njemu bodovi bili od velike koristi.

Tim iz Enshedea je malo zapeo poslednjih nedelja. Četiri puta zaredom nije pobedio na ligaškoj sceni, ali zahvaljujući prethodnim slavljima u vodu četiri trijumfa, ipak nije sasvim u problemu, i sigurno će pokušati da se vrati u trku za plasman u neki od evropskih kupova.

Izabrane vesti

20.00: (2,30) Tvente (3,30) Herakles (3,15)

Trenutno je na 10. mestu sa 15 bodova i sada ga očekuje uloga blagog favorita protiv Heraklesa, kome ne ide baš najbolje i sa 11 bodova je stacioniran na 13. mestu.

Četa Rona Jansa je bila u odličnoj formi, posebno u septembru, ali je početkom oktobra zapala u krizu i još ne može da izađe iz nje. U četiri duela osvojila je samo dva boda posle remija sa Groningenom i Vilemom Drugim, zatim malo iznenađujuće izgubila od NEC-a i prošli put nije mogla da zaustavi ofanzivnu snagu PSV-a, sa kojim je igrala "divlje" i izgubila sa 5:2. Tako da sada definitivno ima šta da popravi, jer sledeći protivnik Tventea pokazuje veoma neizbalansirane partije.

Herakles se dobro snalazi na svom stadionu, gde je osvojio 10 od dosadašnjih 11 bodova. Naprotiv, na strani mu nikako ne ide, od četiri duela samo je jednom odigrao nerešeno i tri puta izgubio. A, onda, pravo niotkuda, sastav iz Almela je pre nedelju dana odoleo Ajaksu. Ne samo da je ostao neporažen protiv aktuelnog prvaka i lidera, nego je ukočio inače razuzdane Kopljanike, ne dopustivši im da mu zatresu mrežu. Bilo je to senzacionalno iznenađenje.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------

Trener Ron Jans veruje da će njegovi izabranici proraditi posle dužeg vremena.

"Ako želimo da ostanemo u kontaktu sa najboljima, moramo da pobedio Herakles, ali je veoma teško da se spremimo za njegovu igru. Siguran sam da neće želeti da igra na sigurno i da pokuša da nas iznenadi nečim", istakao je trener Tventea.

Jans će u meč verovatno morati bez Lukokija, Everinka i Pijerija koji su neizvesni, dok je češki napadač Černi van stroja zbog povrede kolena. Sa druge strane, klub iz Almela neće moći da računa na Oubelu, Sonenberga, Lundinga i verovatno na Sekea i Jakobsena.

Tvente nije uspeo da pobedi svog protivnika u poslednje četiri borbe u Erediviziji. Ovoga puta, međutim, mogao bi da uspe, pošto domaći igraju dobro na svom stadionu, a Herakles nije pokazao mnogo na strani.


tagovi

EredivizijaHolandija 1TventeHerakles

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara