Završeno je: Ajaks odrao Mančester Junajted za Lisandra Martineza!

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 18:57

Argentinac doputovao u Englesku, transfer veći nego što se očekivalo

Višenedeljnoj sapunici je kraj: Lisandro Martinez će igrati za Mančester Junajted.

Argentinski štoper iz Ajaksa je nedeljama bio predmet transfer trke između Mančester Junajteda i Arsenala. Ajaks je na početku uporno odbijao ideju o prodaji ali nije mogao da odbije ponudu koja se ne odbija.

Izabrane vesti

Licitrali su Crveni đavoli i Tobdžije ali londonski klub nije mogao da izdrži tu trku jer je bio spreman da plati najviše 40.000.000. Junajted je krenuo sa ponudom od 43.000.000 evra, podigao na 50.000.000 da bi na kraju ubedio Ajaks ponudom od čak 54.000.000 evra i još 10.000.000 kroz bonuse. Danima se mislilo da Junajtedova poslednja ponuda iznosi 55.000.000 sa uključenim bonusima ali se danas ispostavilo da že holandski velikan zaraditi i više.

Ajaks nije mogao da odbije poslednju ponudu iz Mančestera iako je u upravi bilo zagovornika ideje da se igrač ne sme prodati ni po koju cenu. Ipak, direktor Edvin van der Sar je podsetio ostale čelnike Ajaksa da treba brinuti o finansijskoj budućnosti kluba i da je ovo novac koji se ne odbija ma koliko da je Lisandro bio bitan za Ajaks. A jeste bio bitan i čak je izabran za igrača sezone.

Martinez je danas doputovao u Mančester gde ga čekaju lekarski pregledi i proces dobijanja radne dozvole posle čega će uslediti i potpis ugovora. Dogovorena je petogodišnja saradnja prema kojoj će Argentinac imati bruto platu od oko 7.500.000 evra po sezoni. Sa treninzima će početi tek kada se ekipa vrati sa turneje po Australiji.

Lisandro Martinez je treće pojačanje Mančester Junajteda ovog leta. Pre njega su došli Fajenordov levi bek Tajrel Malasija i danski vezista Kristijan Eriksen kojem je istekao ugovor u Brentfordu. Očekuje se još pojačanja ovog leta. Traži se centrlani vezni i radi se na dovođenju Frenkija de Jonga, a želja novog trenbera Erika Ten Haga je i desno krilo.


tagovi

Lisandro MartinezLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara