Dominik Soboslai i Artjom Dzjuba (©Reuters, ©Shutterstock)
Dominik Soboslai i Artjom Dzjuba (©Reuters, ©Shutterstock)

Zbornaja bi da pokori i Budimpeštu

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.09.20. | 11:51

Mađarska iznenadila Turke u Sivasu, blistao mladi Soboslai. Rusi iako bez glavnih igrača dobili Srbiju i sa optimizmom stigli u prestonicu naših severnih suseda

Posle prvog kola Grupe 3 Divizije B Lige nacija na čelu su se izdvojili Rusija koja je bila bolja od Srbije sa 3:1 u Moskvi, dok je Mađarska neočekivano pobedila Tursku u Sivasu sa 1:0. Ove dve reprezentacije igraće večeras (18.00) na Puškaš areni u Budimpešti prvi meč drugog kola.

Zbornaja je u četvrtak očitala lekciju izabranicima Ljubiše Tumbakovića (3:1). Nisu Orlovi bili inferiorni, ali su Rusi kažnjavali svaku grešku nesigurne odbrane Srbije. Kadrovske situacije nisu idealne ni kod jednih, ni kod drugih. Zbornaja je doputovala u Budimpeštu bez dvojice glavnih kreativaca Aleksandra Golovina iz Monaka i najnovijeg pojačanja Atalante Alekseja Mirančuka, doskorašnjeg polušpica moskovske Lokomotive. Zbog povrede je otpao i vezista Lokomotive Dmitri Barinov.

Izabrane vesti

Njihovo odsustvo nije se toliko osetilo. Vođa tima je napadač Zenita Artjom Dzjuba, koji je pre tri dana pravio velike probleme srpskim štoperima.

Stadion je veličanstven, teren odličan, pomalo podseća na naš Lužnjiki. Reprezentacije nemaju jednostavne utakmice, one su pod zastavom Mađarske, mi pod zastavom Rusije, pa nas čeka intenzivna, beskompromisna utakmica. Mađari su igrali u Turskoj i pobedili. Znamo da postoje neke promene tamo. Nedavno sam razgovarao sa Džudžakom, a sa Nikolićem, obojicom sjajnih momaka, sarađivao sam u Dinamu i Legiji. Radujem se dobroj igri. Jedino je negativno što neće biti navijača“, rekao je selektor Rusije Stanislav Čerčesov.

Glavobolje Čerčesovljevog kolege Marka Rosija su mnogo veće, budući da su sa prvobitnog spiska italijanskog stručnjaka otpala čak sedmorica fudbalera, od toga čak šestorica defanzivaca. U Sivasu je gol odluke za Mađare u finišu delo velike nade naših severnih komšija Dominika Soboslaija, koji ima samo 19 godina i igra za Salcburg. On je kao šesnaestogodišnjak iz Fehervara otišao u redove Bikova. Kalio se u filijali Liferingu. Gol iz slobodnog udarca doneo je velika tri boda u Turskoj.

"U ovoj grupi smo nesumnjivo najslabiji, ali za nas je ovo sjajna prilika da napredujemo protiv sjajnih timova, vrhunskih igrača", rekao je selektor Mađarske Rosi.

Za naše severne susede igra i napadač Fehervara Nemanja Nikolić. On se početkom godine vratio u Evropu posle epizode u MLS ligi gde je branio boje Čikago Fajera. U Sivasu je igrao u nastavku utakmice kada je zamenio Adama Salaija.

Tradicija poslednjih godina je na strani Rusije. Zbornaja je pobedila Mađare na pretodne dve prijateljske utakmice sa 3:0 i 2:0. Rusi igaju efikasne mečeve u poslednje vreme. Na pet utakmica u nizu Zbornaja je odigrala tip 4+.

LIGA NACIJA B - 2. KOLO

Nedelja

GRUPA 3

20.45: (2.00) Srbija (3.40) Turska (3.90)

20.45: (3.60) Mađarska (3.25) Rusija (2.15)

GRUPA 4

15.00: (1,65) Vels (3,60) Bugarska (6,00)

18.00: (1,85) Republika Irska (3,40) Finska (4,60)

Ponedeljak

GRUPA 1

20.45: (1,75) Austrija (3,50) Rumunija (5,10)

20.45: (3,20) Severna Irska (2,75) Norveška (2,65)

GRUPA 2

20.45: (2,15) Izrael (3,10) Slovačka (3,80)

20.45: (2,80) Češka (3,05) Škotska (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Mađarskereprezentacija Rusije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara