Stadion Želje na Grbavici (©AFP)
Stadion Želje na Grbavici (©AFP)

Željo i Borac na Grbavici leče evropske rane

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.08.23. | 13:19

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Derbi dana u Sarajevu (20.45)

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Ubedljivom pobedom Sarajeva nad Posušjem (3:0), otvoreno je treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje će opet biti nepotpuno. Zbog igranja Zrinjskog u Evropi, mostarski derbi sa Veležom neće biti odigran ovog vikenda. Tri utakmice igraju se danas, a u centru pažnje biće duel na Grbavici. Ova runda biće zatvorena nedeljnm duelom na Pecari.

Izabrane vesti

Posle ispadanja iz evropskih kvalifikacija i jedni i drugi se mogu u potpunosti da se posvete domaćem takmičenju. Za oba tima ovo će biti premijera u novoj sezoni u Premijer ligi. Tokom evropskih utakmica Željo je bio jedan od najpraćenijih klubova, a Grbavica jedan od najposećenijih stadiona. S obzirom da je reč o derbiju kola, verovatno se očekuje nešto slično.

Tribine će biti obojene u plavo, a očekuje se dolazak i najvatrenijih pristalica Borca. Željo je promenio način igre što se moglo videti u evropskim utakmicama, ali kao što je to bio slučaj i ranije, motivacija je ostala ista. Iz tog razloga, domaći će od starta jurišati na pobedu.

"Premijer liga je za nas najvažnije takmičenje. Sedmicu smo proveli u blagom intenzitetu, da pokušamo osvežiti ekipu i taktički i fizički. Videćemo da li smo uspeli u tome protiv jako kvalitetne ekipe Borca, pokazali su da su kompaktni i dobri iz tranzicija u Evropi. Naša prednost je što je ekipa duže na okupu, domaći teren i navijači. Neka bolja ekipa pobedi! Nadam se da ćemo to biti mi", rekao je trener Željezničara Nermin Bašić.

20.45: (2,25) Željezničar (3,15) Borac Banjaluka (3,15)

Slična situacija je i sa Borcem jer su Banjalučani u Evropu imali velike ambicije, ali je san srušila bečka Austrija. Ipak, ambicije u Premijer ligi ostale su iste, a sve glasnije se priča da Borac juriša na titulu. S obzirom na igrački kadar kojim raspolaže Vinko Marinović nije nemoguće. Pitanje je samo kako su se Banjalučani oporavili od Evrope i kako će da izdrže pritisak na Grbavici. U prošlosti su znali jer su na poslednja četiri gostovanja upisali dve pobede i dva remija.

Sa ambicijama da ostanu neporaženi i sada su stigli u Sarajevo.

"Željezničar i mi igrali smo Evropu, tako da nam je prva utakmica odmah derbi. Željo je kroz mečeve na međunarodnoj sceni pokazao kvalitet, igrali su dobro protiv teških protivnika, imaju mentalnu snagu, pogotovo na domaćem terenu, gde svi znamo da je izuzetno teško igrati. Što se nas tiče, u dvije utakmice sa Austrijom igrali smo veoma dobro i taj intenzitet i kvalitet igre želimo da zadržimo i u prvenstvu. Ukoliko to uradimo, rezultat neće izostati. Moramo popraviti koncentraciju u bitnim trenucima, kada se lomi utakmica", istakao je trener Borca Vinko Marinović.

GOŠK - ZVIJEZDA (17.00)

Duel novajlija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. GOŠK je u prvom kolu upisao težak poraz na svom terenu, dok je u drugom uspeo ostati neporažen na gostovanju kod Veleža. Sada ima priliku da poprave utisak pred domaćom publikom, te u ovaj susret ulaze kao favoriti.

17.00: (1,85) GOŠK (3,45) Zvijezda (4,00)

S druge strane, Zvijezda je mnogo loše otvorila sezonu. Kao da BiH elitu nisu shvatili dovoljno ozbiljno, pa su u dve utakmice primili čak devet golova. Prvo debakl od Veleža (5:0), a onda domaći poraz od Igmana (3:4), upalili su alarme u novom premijerligašu i stavili do znanja da se pod hitno moraju probuditi. Očekuje ih teško gostovanje u Gabeli, ali ako planiraju početi osvajati bodove, možda je ova utakmica prava za to.

IGMAN - SLOGA DOBOJ (17.00)

U taboru Igmana bilo je jako turbulentno u prethodnom periodu. Iznenađujuće je otišao Husref Musemić, a onda je usledio neočekivani trijumf na gostovanju kod Zvijezde. Dalo je to krila timu iz Konjica koji će pred domaćom publikom pokušati upisati drugu pobedu.

17.00: (1,90) Igman (3,40) Sloga Doboj (3,80)

U goste stiže Sloga. Raspoložena nakon uvodne pobede na Koševu i ekipa koja ima ambicije da što pre obezbedi opstanak u društvu najboljih. S obzirom na igru koju su prikazali na Koševu, definitivno se imaju čemu nadati, a ukoliko uspeju u svojoj nameri da ostanu neporaženi, ambicije bi mogle dodatno porasti.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

----------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 3. KOLO

Petak

Sarajevo - Posušje 3:0 (1:0)

/Renan Oliverira 45+3, Ziljkić 68pen, 74/

Subota

17.00: (1,85) GOŠK (3,45) Zvijezda (4,00)

17.00: (1,90) Igman (3,40) Sloga Doboj (3,80)

20.45: (2,25) Željezničar (3,15) Borac Banjaluka (3,15)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

21.00: Široki Brijeg – Tuzla Siti

Odloženo

Zrinjski – Velež



tagovi

BiH 1BiHPremijer liga BiHFK ŽeljezničarŽeljezničarBorac BanjalukaVinko Marinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara