Stadion Želje na Grbavici (©AFP)
Stadion Želje na Grbavici (©AFP)

Željo se budi, želi na čelo, popravni za šampiona

Vreme čitanja: 5min | ned. 31.07.22. | 11:45

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Derbi na Grbavici gde stiže Široki Brijeg, Zrinjski u Mostaru domaćin Leotaru

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle pobeda Borca u Posušju (2:0) i Sarajeva na Koševu nad Slogom (4:2), danas će biti nastavljeno treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Izabrane vesti

ŽELJEZNIČAR – ŠIROKI BRIJEG (19.00)

Krenuvši u novu sezonu, u Željezničaru nisu mogli preterano mnogo očekivati. Naravno, sve zbog posledica loše finansijske situacije, jer je i prošla sezona bila prosečna. Nije Željo puno ni poslovao tokom leta. Stigao je samo Klarismario iz Rudar Prijedora i Stjepan Vego iz Posušja. Okosnica ekipe je ostala na okupu, a šef struke Edis Mulalić ostao dosledan svom načinu igre. Borbeno, agresivno, bez preterane lepote u igri. To se posle dva kola se to isplatilo.

Željezničar je osvojio četiri boda. Prvo kod kuće protiv Leotara (1:1), a onda u Mostaru nad Zrinjskim ostvario pobedu (1:2), iako su domaći imali ulogu favorita. Da u Želji ima te doze zbog koje se ne smeju otpisati, pokazali su upravo u tom susretu jer su u poslednjih pola sata režirali preokret i upisali vrednu i neočekivanu pobedu. To je dovelo tim sa Grbavice u situaciju da može naredno kolo dočekati na prvom mestu. Kada su poslednji put bili u toj situaciji, verovatno se ni oni ne sećaju.

19.00: (1,80) Željezničar (3,35) Široki Brijeg (4,40)

Sigurno je da će to privući i veliki broj gledalaca na Grbavicu, pa se očekuje da u takvoj atmosferi, domaći istrče prepuni motiva i u Mulalićevom stilu pokušaju doći do pobede.

Znam da su nas mnogi otpisivali pred utakmicu sa Zrinjskim. Vadili neke statistike i prognozirali koliko ćemo golova primiti, a mi uspeli pobediti. Drago mi je da ovi momci imaju ogromnu želju i da veruju u ovo što radimo. Samo tako možemo napraviti dobar rezultat. Sigurno je da su nam ove dve utakmice pokazale da smo na dobrom putu i želim da tako nastavimo. Imaćemo veliku podršku naših navijača i verujem da možemo nastaviti pozitivnu seriju. Od prve minute idemo na pobedu“, istakao je šef struke Željezničara Edis Mulalić.

Slično kao i Željezničar, i Široki Brijeg je okončao prošlu sezonu. Solidna ocena bez ikakvih naznaka poboljšanja. Ali onda se ušlo o prelazni rok, a šef stručnog štaba Ivica Barbarić posegao je za pojačanjima, koja su uglavnom nastupala u HNL-u. Da je pogodio, pokazalo se u prva dva kola ove sezone, gde je tim sa Pecare imao maksimalan učinak. Prvo su kao gosti savladali Igman, da bi potom sa 2:0 bili bolji od Slobode. Pokazali su Širokobriježani da ne žele protraćiti još jednu sezonu pa se već od samog starta dali u osvajanje bodova. Priliku da naplate sjajne dve utakmice imaju večeras, gde će probati da nastave sa maksimalnim učinkom.

„Zahvaljujući dobrim igrama Željezničara u uvodna dva kola, očekuje nas prava fudbalska atmosfera i ispunjen stadion na Grbavici. Njihovi su mladi igrači stasali, pojačani su iskusnim igračima i sada su još kvalitetnija ekipa. Ipak, uz maksimalni respekt, tražićemo novi pozitivan rezultat“, kazao je Barbarić koji će pred ovaj susret biti na slatkim mukama, jer je njegov roster igrača dodatno ojačan. Pravo nastupa stekli su Dominik Kpan, Bruno Oliveira, Alison Tadei, Ivan Pranjić i Mihael Kuprešak.

ZRINJSKI – LEOTAR (21.05)

Zrinjski se prošlom sezonom Premijer lige Bosne i Hercegovine bukvalno prošetao. Poobarali su sve moguće rekorde, pa su u ovu sezonu ušli kao glavni pretendenti za odbranu titule. Pogotovo što trener Sergej Jakirović nije puno menjao. Okosnica ekipe je ostala na okupu, a pristiglo je par igrača koji su već u evropskim utakmicama pokazali da će biti pojačanja. Plemići su izborili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, gde će u četvrtak igrati sa kazahstanskim Tobolom, ali je ritam evropskih utakmica očito ostavio traga na njih, budući da je Jakirović bio primoran izmešati sastav protiv Želje, te na koncu upisati poraz.

S obzirom da ih za par dana očekuje teška utakmica, a da su u četvrtak igrali protiv Tirane, verovatno će isti slučaj biti i sada, pa se očekuje nekoliko novih igrača protiv Leotara, što bi moglo da bude mač s dve oštrice. Ipak, uprkos svemu Zrinjski je veliki favorit, ali će poučeni iskustvom od prošlog kola morati pristupiti maksimalno ozbiljno.

Sigurno nećemo potceniti protivnika, jer mi to nikada ne radimo i nemamo pravo na to. Istina je da nas evropske utakmice malo remete, ali smo bili svesni svega toga. Pokušaćemo da izvedemo sastav koji će najbolje odgovoriti obavezama, jer ne smemo zaboraviti na domaći šampionat. Protiv Želje smo se okliznuli, sadne želimo“, istakao je Sergej Jakirović uoči meča sa Leotarom.

21.05: (1,25) Zrinjski (5,20) Leotar (11,0)

Tim iz Trebinja je prvenstvo otvorio remijem na Grbavici (1:1). Bio je to meč u kojem su Trebinjci mogli ubedljivo trijumfovati, ali i upisati poraz. Novi trener Marko Vidojević je očigledno doneo neki svoj rukopis što je bilo vidljivo u tom meču, ali se onda sve raspršilo u prošlom kolu, kada je Leotar doživeo debakl u Modriči, od novajlije Sloge (4:0). Bio je to šamar za tim iz Trebinja i pouka da se tako ne ostaje u Premijerligi Bosne i Hercegovine. Ukoliko se ne probude iz te letargije viđene u Modriči, u Mostaru se neće dobro provesti, jer tim kao što je Zrinjski ne prašta greške.

Međutim, teško je očekivati da se odigraju dve tako loše partije zaredom, pa će Trebinjci nastojati da saperu ukaljan obraz iz prošlog kola i pokažu zube i nastojati da operu ukaljan obraz iz prošlog kola i pokažu zube aktuelnom šampionu.

"Iskren da budem, onakva igra iz prošlog kola je nedopustiva. To sam rekao momcima i neću to više trpiti. Protiv Zrinjskog moramo biti hrabriji, odlučniji, odgovorniji, raspoloženiji. Duplo bolji nego inače, jer je reč o najboljem timu u BiH. Mislim da nam je onaj šamar iz Modriče dobro došao da se trznemo i pokažemo koliko možemo. Pokušaćemo pružiti štmožemo. Pokušaćemo pružiti što jači otpor“, rekao je Vidojević uoči gostovanja u Mostaru.

PREMIJER LIGA BiH - 3. KOLO

Subota

Posušje - Borac B. 0:2 (0:1)

/Pavlović 38pen, Meleg 90+2/

Sarajevo - Sloga Doboj 4:2 (0:1)

/Mulahusejnović 48, Ikić 51, Džafić 64, Ahmetović 89 – Stevanović 3, Dadić 85/

Nedelja

19.00: (1,80) Željezničar (3,35) Široki Brijeg (4,40)

21.05: (1,25) Zrinjski (5,20) Leotar (11,0)

Odložene utakmice

Igman - Tuzla Siti

Sloboda - Velež



tagovi

Bosna i HercegovinaPremijer liga BiHLeotarFK ŽeljezničarŽeljezničarZrinjskiŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara