Serdar Azmun (©Reuters)
Serdar Azmun (©Reuters)

Zenit ima novi napadački tandem, Armejcima stiže omiljena mušterija, Spartaku teško bez Promesa

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 13:44

Danas pet mečeva petog kola Premijer lige Rusije. Artjom Dzjuba na ledu u timu iz Sankt Peterburga

Može li neko ove sezone da sruši Zenit s ruskog trona? Zasad je Rubin iz Kazanja Đorđa Despotovića najveći rival ekipi iz Sankt Peterburga. Dobro se drži i Soči, moskovski Dinamo i Lokomotiva, dok su slabije startovali giganti iz prestonice, vicešampion Spartak i CSKA.

Zenit gostuje Uralu (17.00). Protekle nedelje je u prvom planu bio kapiten šampiona Artjom Dzjuba. Novi selektor Zbornaje Valerij Karpin nije zvao robusng napadača, a spekuliše se da bi do kraja meseca moga da napusti i četu Sergeja Semaka. Ove sezone veteran nije u formi. Po četiri gola u redovima šampiona postigli su Iranac Serdar Azmun i Aleksandr Erokin koji je istisnuo iz prve postave Dzjubu.

Izabrane vesti

17.00: (7,50) Ufa (4,50) Zenit (1,43)

Zenit na današnjem meču petog kola Premijer lige Rusije neće moći da računa na Kuzjajeva koji je suspendovan zbog crvenog kartona na meču sa Lokomotivom protekle nedelje. Brazilac Malkom ima povredu glave, potres mozga i najverovatnije će da propusti duel na granici Evrope i Azije. Povređen je i Ozdoev. Kod domaćina van tima je Gruzin Tabidze.

15.00: (1,65) CSKA M. (3,80) Ahmat (5,50)

CSKA je posle dva vezana poraza prošle nedelje dobio u gostima Rostov i najavio da proboj ka gornjem delu tabele. U Moskvu danas (15.00) stiže redovna mušterija, Ahmat iz Groznog, tim koji nije osvojio ni bod proitv Armejaca na sedam poslednjih utakmica. Ne samo da nije ostao neporažen protiv ruskog velikana nego tim nekadašnjeg beka Partizana i Čuikaričkog Miroslava Bogosavca za 630 minuta nije postigao ni gol. Nikola Vlašić je i dalje u Moskvi iako je tokom celog leta bio na meti Milana. U špicu Armejaca je iskusni Venecuelanac Salomon Rondon, nekadašnji igrač VBA i kineskog Daljena.

15.00: (4,90) Arsenal Tula (3,60) Spartak M. (1,75)

Spartak se muči pod komandom novog ternera, Portugalca Ruija Vitorije. Glatko je ispao od Benfike u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Problem je neefikasnost. Samo tri gola na četiri utakmice za najpopularniji ruski klub. Šveđanin Džordan Larson nije u formi, a ne briljiraju ni ruski reprezentativac Aleksandar Sobolev i Argentinac Ezekijel Ponse. Od prvog kola i meča u Kazanju protiv Rubina, za Spartak ne igra prva zvezda tima, Holanđanin Kvinsi Promes. Nekadašnji fudbaler Sevilje i Ajaksa neće biti u Tulu protiv Arsenala (15.00). Za goste iz Moskve ne mogu da igraju ni povređeni Maslov, Melkadze, Selihov i Nigerijac Mozes.


tagovi

ruska premijer ligaRusijaRusija 1Dinamo MoskvaSpartak MoskvaCSKA MoskvaCSKAZenit Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara