Klaudinjo (©Reuters)
Klaudinjo (©Reuters)

Zenit ume sa Spartakom, vladar Rusije i dalje na brazilski pogon

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.07.22. | 11:39

Superkup: Današnji (18.00) meč za trofej na Gazprom areni otvara sezonu u najvećoj zemlji na svetu. Moskovljani skoro pet godina bez trijumfa protiv tima iz Sankt Peterburga

Počinje sezona u Rusiji. U senci izbacivanja klubova iz evropskih takmičenja zbog rata u Ukrajini, mečom Superkupa u Sankt Peterburgu između Zenita i moskovskog Spartaka danas (18.00) lopta počinje da se kotrlja u najvećoj državi na svetu.

Fudbaleri Zenita poslednju proveru pred utakmicu domaćeg Superkupa odigrali su prošlog vikenda u Sočiju, protiv šampiona Srbije Crvene zvezde. Izabranici Sergeja Semaka slavili su s rezultatom 2:1 (0:0), ali ne može se baš reći da su blistali, barem u prvom poluvremenu. U drugom delu prikazali su bolju igru, međutim, treneri rivalskih klubova, pre svih Giljermo Abaskal, koji je na klupu moskovskog Spartaka seo početkom juna, mogli su da vide i sa koje strane bi mogli da napadnu četvorostrukog uzastopnog prvaka Rusije.

Izabrane vesti

Klub iz Sankt Peterburga angažovao je nekoliko novih igrača u dosadašnjem delu prelaznog roka, a jedan od njih je i napadač Mateo Kasijera za kojeg je bila zainteresovana i Crvena zvezda. Kolumbijac je postigao pogodak u Sočiju protiv srpskog šampiona, gradu u kojem je proveo prethodnu sezonu. Osim Kasijere, u Soči je stigao i Brazilac Rodrigao. Šampion se i dalje oslanja na Karioke. Ima ih čak petoricu. Starosedeoci su Daglas Santos, Vendel, Klaudinjo i Malkom. Jedan je ovog leta napustio kormilu. U pitanju je Juri Alberto, prošlogodišnje pojačanje iz Internasionala. On je pre nekoliko nedelja otišao na pozajmicu u Korintijans.

18.00: (1,58) Zenit (4,00) Spartak M. (6,00)

Nema više u Zenitu ni Artjoma Dzjubu, dugogodišnjeg napadača. I za njega je bila zainteresovana Crvena zvezda, ali nije došlo do senzacionalnog transfera. Veteran i dalje vaga, nema klub.

Pojačali su se i Moskovljani. Poljak Maćej Ribus moraće da trpi posledice zbog prelaska iz Lokomotive. Naime, Fudbalski savez njegove domovine obavestio ga je da neće biti pozvan u nacionalni tim za septembarske mečeve Lige nacija i da će propustiti Svetsko prvenstvo u Kataru jer je odlučio da ostane u Rusiji. Najskuplje pojačanje je vezista Kristofer Martins Pereira koji je plaćen Jang Bojsu 6.400.000 evra, ali ga neće biti danas na Gazprom areni. Trener Moskovljana Abaskal je istakao da osim najvećeg pojačanje ovog leta, neće igrati ni Oston Urunov.

Klub su napustili Džordan Larson, Gus Til, Želimkan Bakaev, Ezekijel Pons i Maksim Glušenkov.

Spartak takođe ima problema i sa nigerijskim vezistom Viktorom Mozesom, koji se nije pojavio na pripremama i sa kojim klub već nekoliko nedelja nema nikakav kontakt.

Zenit je poslednjih godina uspešniji u međusobnim susretima. U oktobru je trijumfovao sa 7:1. Igra se na Gazporom areni, pa Zenit ima ulogu favorita. Sredinom maja u Premijer ligi Rusije je bilo 1:1 u Moskvi. Skoro pet godina Moskovljani nisu dobili šampiona. Na prethodnih devet utakmica, Zenit ima pet trijumfa, dok su četiri meča završena bez pobednika. Kvota u Mozzartu na tip 2-3 gola je 2,00.

SUPERKUP RUSIJE (JEDAN MEČ – SANKT PETERBURG)

Subota

18.00: (1,58) Zenit (4,00) Spartak M. (6,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Zenit Sankt PeterburgZenitSpartak MoskvaRusija 1Rusijaruska premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara