Gabrijel Žezus (©Reuters)
Gabrijel Žezus (©Reuters)

Žezus po ceni Halanda: Arsenal spreman da ispuni Sitijeve zahteve i plati skoro 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 14:07

Brazilac blizu selidbe na Emirejts

Gabrijel Žezus će po svemu sudeći sever Engleske zameniti Severnim Londonom pošto je sve izvesnije da će dres Mančester Sitija zameniti Arsenalovim!

Ugledni britanski list Tajms javlja kako na Emirejtsu postoji ubeđenje da će uskoro završiti transfer brazilskog napadača pošto su spremni da ispune zahteve Mančester Sitija i ponude bezmalo 60.000.000 evra, što je cena koju šampion Engleske traži za slobodu svog golgetera.

Izabrane vesti

To praktično znači da će Mančester Siti prodajom jednom špica otplatiti transfer nove “devetke“ Erlinga Halanda čiji je transfer zvanično objavljen nedavno, dok je još ranije na klupskom sajtu osvanula vest o dogovoru sa Dortmundom za obeštećenje od 60.000.000 evra.

Arsenalova inicijalna ponuda bila je između 35.000.000 i 40.000.000 evra, što je Mančester Siti automatski odbio, ali kako je Mikel Arteta insistira da je Žezus taj, odnosno prioritetna opcija u navali, sada je samo pitanje trenutka kada će konačni dogovor dve strane pasti. Navodno su u Arsenalu toliko puni samopouzdanja da se više ne plaše kako će Brazilac da izabere neki drugi klub s obzirom da nisu izborili plasman u Ligu šampiona.

5. avgust, 20.00: (3,45) Kristal Palas (3,40) Arsenal (2,25)

Žezus je ušao u poslednju godinu ugovora, ostaje mu se na Ostrvu, a Arsenalova konkurencija su Totenhem i Čelsi. On je prošle sezone imao 13 golova i 12 asistencija, iako je polovinu toga napravio u završnih sedam kola.

Arsenalov primarni problem u proteklim sezona bila je realizacija. Samo pet klubova sezonu je završilo sa slabijim učinkom od Tobdžija koji je postigao 61 gol, a od ovog leta definitivno su ostali bez napadača sa iskustvom. Zimus je u Barselonu otišao Pjer Emerik Obamejan, dok se nedavno u Lion vratio Aleksandre Lakazet.

Žezus ne bi trebalo da ima problem sa adaptacijom na Artetinu filozofiju u Arsenalu pošto je dosta slična onoj koju je odavno utabao Pep Gvardiola. Podsetimo, Arteta je svojevremeno bio Pepov asistent pre nego što je otišao u Arsenal.

U Severnom Londonu će pored novog špica uskoro dogovoriti i transfer levog beka. Iz Italije stižu informacije da je Bolonja blizu odluke da proda škotskog internacionalca Arona Hikija, a pominje se suma od oko 20.000.000 evra.

Klub je već dogovorio novi ugovor sa Edijem Nketijom, a planira se ofanziva na Lesterovog vezistu Jurija Tilemansa, koji takođe ima ugovor na još samo jednu godinu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Mančester SitiArsenalGabrijel ŽezusAron Hiki

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara