Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

Zidan o odlasku: Real Madrid je nešto najbolje što mi se dogodilo, možda će mu biti bolje bez mene

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.05.21. | 17:13

Kraljevski klub bez Azara u poslednjem meču sezone, ali ima i dobrih vesti

Drama u Španiji do samog kraja. Atletiko pred duel poslednjeg kola sa Valjadolidom ima dva boda više od gradskog rivala Reala, koji će sezonu okončati na svom terenu protiv Viljareala. Zinedin Zidan je pred susret sa Žutom podmornicom istakao da će njegova ekipa učiniti sve da upiše tri boda. Obelodanjeno je i da u poslednjem kolu neće moći da računa na Edena Azara, dok se u tim vraća Serhio Ramos. Nije hteo da ponudi konkretan odgovor po pitanju najavljenog odlaska sa klupe Blankosa, ali su njegove reči španski mediji protumačili kao oproštajne.

Subota, 18.00: (1,45) Real Madrid (4,50) Viljareal (7,00)

Izabrane vesti

Ekipa Unaja Emerija takođe ima za šta da se bori u 38. rundi. Viljareal je uoči susreta sa aktuelnim šampionom sedmi na tabeli, ima isti bodovni saldo kao Betis i jedan manje od Sosijedada. Ukoliko bi ostao na toj poziciji, naredne godine bi (u slučaju da ne osvoji Ligu Evrope - igra finale 26. maja sa Mančester junajtedom) igrao u Ligi konferencija. Želi ekipa sa Madrigala da se domogne plasmana u Ligu Evrope i da tako rasterećana uđe u veliko finale tog takmičenja, koje je na programu u sredu u Gdanjsku (21.00).

Zbog toga je Zidan svestan da će njegova ekipa morati da da maksimum, kako bi ostvarila zacrtani cilj i učinila sve u svojoj moći kada je borba za tron u pitanju.

"Imaju isti broj bodova kao šestoplasirani Betis, jedan su iza Real Sosijedada koji je peti i takođe na umu imaju finale Lige Evrope sa Mančester junajtedom u sredu. Moraćemo da damo sve od sebe na terenu i pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat. Trenutno je za nas najvažnija stvar sutrašnja utakmica. Zbog svega što se dogodilo ove sezone, želimo odigramo dobar meč".

Utakmicu sa Viljarealom će propustiti Eden Azar, koji izgleda ima novih problema sa povredom.

"Ima određeni problem. Mali, ali ne želimo ništa da rizikujemo. Ako ne bude trenirao sa timom danas, to je zato što nešto nije u redu sa njim", izjavio je Zidan.

Dobra vest je da se u tim vraća Serhio Ramos. Kapiten se nedavno oporavio od teže povrede, ali ju je obnovio u revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Čelsija. Ipak, spreman je za poslednji meč u sezoni.

"Da, sutra će biti sa nama, a onda ćete i videti koji tim će nastupiti".

Ovih dana se ozbiljno piše o njegovom odlasku iz Kraljevskog kluba, ali popularni Zizu odbija da govori na tu temu. To će ostaviti za posle sezone. Ipak, španski mediji su njegove reči protumačili kao svojevrstan oproštaj od kluba.

"Igramo sutra, to je najvažnija stvar. Biće vremena da pričamo o tome. Moramo da uložimo svu energiju u sutrašnji meč. Zar ćemo posle 37 utakmica traćiti vreme na pričama o sledećoj godini.Cenim podršku navijača, tako je bilo i kada sam bio igrač. Mislim da sam uvek davao sve od sebe za Real Madrid, jer je najbolja stvar koja mi se ikada dogodila igranje ovde. Prošlo je gotovo 20 godina", da bi konferenciju okončao sa: "Madrid može biti bolji bez mene".

Subota, 18.00: (10,0) Valjadolid (5,50) Atletiko Madrid (1,30)

Bilo kako bilo, konačan odgovor ćemo dobiti posle finalne bitke. Dosta toga će jasno zavisiti i od ishoda duela između Valjadolida i Atletika. Sastav sa Zorilje se bori za opstanak, pretposlednji je na tabeli sa dva boda manje od Elčea i Ueske, pa će zavisiti i od rezultata tih timova. Ipak, većinski vlasnik kluba, čuveni Brazilac Ronaldo, želi da se postara da njegovi igrači daju svoj maksimum, pa je rešio i da ih dodatno motiviše. Navodno je obećao svakom igraču po 150.000 evra, ukoliko savladaju Jorgandžije u 38. kolu. Dakle, ne ako opstanu, već ako urade sve u svojoj moći i na pleća bace lidera na tabeli. Izlišno je reći da Ronaldo ima i motiv više, kako je dugi niz godina branio boje Real Madrida, pa bi tako i da pomogne bivšem klubu.


tagovi

PrimeraReal MadridZinedin ZidanEden AzarSerhio Ramos

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara