Martin Edegard (©Reuters)
Martin Edegard (©Reuters)

Zidanovi dvostruki aršini: Edegarda sam nagovarao da ostane

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 09:19

A, Jovića lagano pustio

Dok je Luki Joviću široko otvorio vrata da ode i potraži sreću u Ajntrahtu, Zinedin Zidan je probao sve da bi zadržao Martina Edegarda u Realu. Dvostruki aršini na delu…

Trener Madriđana je uoči meča sa Ueskom pričao o norveškom talentu i otkrio da ga je nagovarao da ostane u Realu, iako je Edegard po svaku cenu želeo da, poput Jovića, ode negde na pozajmicu, da bi redovno igrao.

Izabrane vesti

Norveški vezista je izabrao Arsenal i to je rastužilo Zidana.

Edegard je želeo da ode. Pričali smo dva-tri puta o tome. Govorio sam mu da ostane, da se bori za mesto u timu, ali on je želeo sredinu u kojoj će redovno da igra. Ja sam tražio da ga vrate iz Sosijedada, pričao sam mu da je sezona duga i da će dočekati svoju šansu, međutim, njemu se išlo”, pričao je Zidan.

Iako nije mnogo igrao u Realu ove sezone, samo sedam utakmica u Primeri, Zidan je imao samo reči hvale za Edegarda.

Nije imao veliku minutažu kod nas, ali je odlično trenirao i izgledao uzbuđeno, kao što smo i mi, jer imamo tako velikog talenta u klubu. Poslednjih sezona je mnogo napredovao i razvija se u pravom smeru. Pažljivo sam ga pratio dok je bio u Sosijedadu, zaista me impresionirao”.

Tvrdi Zidan da Norvežanin može da igra – sve.

On je specijalista da igra između linija, da bude osmica ili desetka. Može da igra i po boku. Veoma je kreativan, komforan sa loptom na malom prostoru. Sposoban je i da postiže i da kreira golove. Veliki je talenat, samo mu je potrebno još malo vremena i pravo okruženje, pa da svi njegovi kvaliteti potpuno dođu do izražaja”, ocenio je Zidan.

U dresu Arsenala Edegard je do sada odigrao sedam minuta protiv Mančester junajteda, dok je protiv Vulverhemptona ceo meč odgledao s klupe.


tagovi

Zinedin ZidanMartin EdegorReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara