Andre Pjer Žinjak (©Reuters)
Andre Pjer Žinjak (©Reuters)

Žinjak spakovao golčinu iz slobodnjaka i prekinuo post, ali Tigres nije nokautirao šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 06:46

Kruz Azul iščupao remi

Čekaju u Tigresu golove Andre Pjera Žinjaka kao ozeblo sunce. Kuburio je Francuz sa povredama, nije mogao da uhvati ritam i propustio je veći deo utakmica... Patnji je došao kraj, ponovo je onaj stari Andre Pjer Žinjak od čijih golova i majstorija Tigres živi. Prekinuo je francuski napadač post, konačno je zatresao mrežu i na kratko utišao i zaledio „Ateku“ – 1:1 (1:1).

Apsolutno nikakav doprinos nije imao Tigres od Andre Pjera Žinjaka, sve do gostovanja Kruz Azulu. Šampion je jedan od glavnih konkurentata klubu iz San Nikolasa z prve četiri pozicije koje donose kasniji start u plej-ofu. Remi ni jednima, ni drugima ne ide na ruku, ali Tigres može biti zadovoljniji, jer je bod osvojio na strani i iza sebe ostavio je Kruz Azu.

Izabrane vesti

Gol za TV špice postigao je Andre Pjer Žinjak. Majstorski je izveo slobodan udarac, lopta je skliznula od prečke u mrežu. Uhvatio je Francuz na spanju golmana Kruz Azula, projektil je poslao u njegov ugao, a ne preko živog zida. Na taj način poništio je starosedelac u Tigresu autogol Ajale, koji je pao dva minuta ranije pre no što je on skinuo kletvu prvi put u sezoni zatresao mrežu.

Andre Pjer Žinjak je proradio. Ovakvo izdanje prve violine tima iza San Nikolasa potrebno je treneru Migelu Ereri Agireu i u nastavku šampionata. U suprotnom će Tigres teško videti direktan plasman u četvrtfinale plej-ofa. Klub Amerika je poprilično odmakla, samo što se nije zacementirala među prve četiri ekipe, pa Tigresu preostaje da se „kolje“ sa Atlasom, Tolukom i Monterejom, ali i timovima iza njega.

MEKSIKO 1 – APERTURA – 13. KOLO

Petak

Keretaro – Tihuana 1:1 (0:1)

/Ramirez Kevin 75 – Manotas 44/

Subota

Nekaksa Puebla 0:1 (0:0)

/Martinez 87/

Mazatlan – Atlas 1:0 (1:0)

/Sanveco 7pen/

Monterej - Leon 0:1 (0:1)

/Ernandez 15/

Nedelja

Atletiko San Luis - Klub Amerika 0:1 (0:0)

/Martinez 90+7/

Pačuka - Santos Laguna 1:1 (0:0)

/Ibanjez 68 - Gorijaran 89pen/

Kruz Azul - Tigres 1:1 (1:1)

/Ajala 15ag - Žinjak 17/

19.00: (2,25) UNAM Pumas (3,00) Huarez (3,30)

23.55: (2,30) Gvadalahara (3,05) Toluka (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TigresKruz AzulAndre Pjer ŽinjakMeksikoMeksiko 1Centralna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara