Andrija Živković je protiv Linkolna poslednji put bio strelac (©Reuters)
Andrija Živković je protiv Linkolna poslednji put bio strelac (©Reuters)

Živković nije u formi, od Zvezde učio kako protiv Midtjilanda

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 13:38

PAOK u Solunu mora da nadoknadi jedan gol zaostatka da bi se plasirao u osminu finala Lige konferencije

Neizvestan meč nas očekuje u Solunu. Pokušaće PAOK u četvrtak od 21.00 časova da nadoknadi minus protiv Midtjilanda (1:0) iz prvog meča i tako se plasira u osminu finala Lige konferencije.

Jedna od glavnih karika grčkog predstavnika biće srpski reprezentativac Andrija Živković, na čije blistave partije iz prošle sezone navijači PAOK-a čekaju sa nestrpljenjem. Istina, 25-godišnji krilni napadač nije na istom nivou, ove sezone je znatno manje efikasan, ali i dalje je nezamenjiv u prvoj postavi. Što je svakako dobro, s obzirom na to da su rezultati solunskog kluba sasvim solidni u poslednje vreme.

Izabrane vesti

Poraz u Danskoj jedini je koji su doživeli crno-beli na poslednjih 16 utakmica u svim takmičenjima. Pored njega imaju još tri remija, sve ostalo su pobede.

Živkovićev doprinos svemu tome su bile po jedna asistencija protiv PAS Janjine (4:0), Volosa (4:0) i Panatinaikosa (2:1). Poslednji gol je Srbin postigao još 9. decembra protiv gibraltarskog Linkolna (2:0) u 6. kolu Lige konferencije. PAOK je grupnu fazu završio drugi, sa četiri poena iza Kopenhagena.

21.00: (2,10) PAOK (3,35) Midtjiland (4,00) - 0:1

Poslednje dve utakmice je nekadašnji fudbaler Partizana odigrao čitave. Posle gostovanja Midtjilandu, PAOK je u nedelju odigrao 0:0 sa gradskim rivalom Arisom. Taj remi ga je dodatno udaljio od titule, pošto Olimpijakos sada ima 11 bodova više u Superligi Grčke.

U sklopu priprema za današnji meč, Živković i njegovi saigrači su sigurno učili i na greškama koje su pravili fudbaleri Crvene zvezde u dva meča sa Midtjilandom. U oktobru je u danskoj bilo 1:1, a početkom novembra su Vukovi slavili na stadionu „Rajko Mitić“ sa 1:0. To ipak nije omelo crveno-bele da budu na kraju prvi u grupi i direktno se plasiraju u osminu finala.

Midtjiland je u velikoj krizi na domaćoj sceni. Od kako je ispao iz Lige Evrope kao treći, iza Brage i ispred Ludogoreca, mnogo se muči u Superligi Danske. Jesenju polusezonu je završio sa samo jednim osvojenim bodom iz poslednja tri meča, a ništa bolji nije bio ni na prolećnoj premijeri za vikend. Savladao ga je u nedelju Olborg sa 2:0, što je iskoristio Kopenhagen da prestigne Vukove na vrhu tabele. Šest bodova prednosti Midtjilanda su se ekspresno istopile.

Dobra vest za PAOK je ta što je u sredu ugovor do leta 2025. godine sa crno-belima produžio islandski štoper Ingi Ingaason. Ovaj 28-godišnjak je dogovorio sa čelnicima godišnju platu koja za malo prelazi 1.000.000 evra, čime je postao treći najplaćeniji igrač solunskog tima. Ispred njega po primanjima su samo Andrija Živković i slovenački Jasmin Kurtić. Ingasonov potpis će doneti malo mira u redove PAOK-a.


tagovi

Liga konferencijeAndrija ŽivkovićPAOKMidtjiland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara