Da li je njihovo vreme prošlo? (©Reuters)
Da li je njihovo vreme prošlo? (©Reuters)

Zlatna lopta bez Mesija i Ronalda?

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.03.21. | 12:07

Prvi put od 2007. godine izbor za najboljeg igrača planete mogao bi da protekne bez Argentinca i Portugalca u najužem krugu.

,Ako ne osvoje titule u nacionalnim prvenstvima - a nisu im posebno velike šanse - Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo imaće verovatno najlošije sezone u karijerama.

Prvi put od 2010. neće igrati u četvrtfinalu Lige šampiona, dok se sve glasnije priča o tome da ih neće biti ni u najužem krugu kandidata za Zlatnu loptu. Bio bi to prvi put da se makar jedan od njih ne nalazi u Top 3 još od 2007. godine, a samo dvaput od tada dogodilo se da nisu obojica među tri najbolja fudbalera sveta. Bilo je to pre 11 godina, kada je dominirao fantastični trio Barselone. Prestižno priznanje dobio je Mesi, drugi po broju glasova bio je Andres Inijesta, a treći Ćavi. Ronaldo se bez Argentinca našao na listi 2018, ali na drugoj poziciji. Titulu je tada poneo Luka Modrić, dok je treći bio Antoan Grizman.

Izabrane vesti

SREDA, 21.00: (1.40) BAJERN (4.80) LACIO (7.75)

Pošto je prošle godine - na nepravdu Roberta Levandovskog - izbor izostao usled pandemije virusa korona, Zlatna lopta i dalje je u Mesijevom vlasništvu. Argentinac ju je osvojio ukupno šest puta, jednom manje je bio je drugoplasiran, a jednom se našao na trećoj poziciji. Ronaldo je najbolji bio pet puta, šest puta drugoplasiran, a takođe jednom treći po broju glasova.

S obzirom na to da bi Barseloni i Juventusu ove sezone jedini trofej mogao da bude slabo cenjeni kup, kao i da su neki drugi igrači trenutno produktivniji, čini se da će dvojica veterana morati da prepuste tron mlađima. Ronaldo ima 36, Mesi na leto puni 34 godine, pa je i veliko pitanje hoćemo li ih uopšte ponovo gledati u najužem krugu kandidata za Zlatnu loptu. Bio bi to zaista novi podvig dvojice fantastičnih fudbalera, koji su dosad poprilično pomerili granice svojim igrama i golovima.

Čini se da je, ipak, vreme za neka druga imena na vrhu. Godinama unazad poput mašine za golove deluje Robert Levandovski i on je po mnogim mišljenjima prvi favorit za Zlatnu loptu 2021. godine. Bio je i prošle, ali kao što smo pomenuli, korona ga je sprečila da i zvanično bude proglašen najboljim na svetu. Među visoko rangiranim kandidatima su još Kilijan Mbape i Erling Haland, mada Norvežaninu nedostaju trofeji, dok bi tu sigurno bio i Nejmar, da nije bilo povreda ove sezone.

UTORAK, 21.00: (1.95) REAL MADRID (3.50) ATALANTA (3.90)

Iz drugog plana vreba "odbačeni" Luis Suarez koji je izgleda rešio da se Barseloni osveti tako što će osvojiti Primeru sa Atletiko Madridom, dok se Englezi nadaju da bi njihov Hari Kejn mogao da se nađe na pobedničkom postolju. Teško je poverovati da bi mogao na najviše, ali u slučaju da Totenhem stigne do pehara Lige Evrope, a engleska reprezentacija ostvari zapažen rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu, neće biti iznenađenje ako se nađe među trojicom najboljih.

Trenutno daleko od najboljih, ali s ogromnim potencijalom, su Kevin de Brujne, Bruno Fernandes, Romelu Lukaku...


tagovi

Lionel MesiKristijano RonaldoRobert LevandovskiKilijan EmbapeErling HalandNejmarZlatna lopta

Obaveštavaj me

Barselona
Juventus
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara