©Starsport
©Starsport

Zločin protiv fudbala u Surdulici! Radnik i Radnički ni tri dana ne bi dali gol

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.09.23. | 18:06

I prema uslovima za igru i prema prikazanom na terenu, utakmica za zaborav – 0:0

Ima Veselin Vujović, najčuvenija rukometna faca sa prostora eks Jugoslavije, jednu čuvenu izjavu da je fudbal svakako najpopularniji sport, ali jedini u kome se može desiti da navijači odu kući sa utakmice, a da na njoj, za 90 minuta, nisu videli apsolutno ništa.

Kao da je govorio o komšijskom derbiju 8. kola Mozzart Bet Superlige. 

Izabrane vesti

Mada, teško da se ovo derbijem, a i fudbalom može nazvati. Po onakvom terenu u Surdulici, to je definitivno neki drugi sport, a u njemu – postići gol podvig je ravan sedmici na lotou. Mogli bismo da se kladimo da, sve i da utakmica traje još tri dana, mreže se onde ne bi zatresle. Nedavno je trener TSC-a Žarko Lazetić rekao da bi pobedu u Surdulici trebalo vrednovati sa četiri boda, možda čak i postizanje pogotka zaslužuje takvu nagradu.

Hvatamo se za glavu nad ovosezonskom sudbinom srpskih klubova u evropskim takmičenja, ali možemo li se boljem nadati uz ovakvu sliku sa utakmice domaćeg šampionata? I prema uslovima za igru i prema onome što su igrači oba tima pokazali.

Na kraju, Radnik-Radnički 0:0 i prvi remi niškog tima posle više od šest i po meseci i 21 uzastopne prvenstvene utakmice. Nišlije drugu utakmicu zaredom nisu primile gol, što je veliki napredak u odnosu na prethodni trend, ali su i na samo jednom postignutom, i to iz penala, na poslednja tri meča. Radnik je potvrdio epitet ekipe koja najteže prima, ali i postiže golove u Mozzart Bet Superligi. To će ostati i posle 8. kola, sa po pet pogodaka u obe ove kolone. No, i jedni i drugi ostaće u donjem delu tabele.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

Imao je kadrovskih problema Zoran Ljubinković, nije mogao da računa na kažnjenog Oreščanina i povređenog Mitoševića, a na klupi su ostali do sada standardni Kunić i Bogdanović. Nikola Trajković nije izvršio niti jednu promenu u odnosu na startnu postavu iz prethodnog meča sa IMT-om, a nije bilo, kako je on to tada definisao, ni situacionih promena formacije, pa su Nišlije nastupile u prepoznatljivom sistemu, sa trojicom u poslednjoj liniji.

Radnik se neuporedivo manje nego na većini prethodnih utakmica povlačio u niski blok, nije bio inferioran u posedu, čak je u uvodnom delu više nekih opasnih situacija bilo pred golom gostiju – najopasnija svakako u 15. minutu, kada su izgubljenu loptu rivala na sredini terena Surduličani umalo kaznili. Posle akcije Kočića i Duronjića šutirao je Hakjdarević, ali je Rosić bio na mestu.

Radnički se nije proslavio u prvom poluvremenu. Jeste da se igralo po oranici, ali da su je Nišlije preorale da bi stigle do dobrog rezultata – baš i nisu. Bez ideje kako da dođu do gola, sporo, uz dosta individualnih grešaka. Da je bilo koja iole sadržajnija utakmica u pitanju, verovatno ne bismo ni pominjali pokušaj Škrbića glavom nakon centaršuta Stajića, koji je bio lak plen za Ranđelovića, te dve situacije u samom finišu prvog dela, kada je golman Radnika intervenisao posle dodavanja Ilića, a Petrov traljavo šutirao iz dobre pozicije. 

Drugo poluvreme proticalo je još monotonije, pa je trener Radničkog Nikola Trajković pokušao da prilično radikalnom trostrukom izmenom u 63. minutu prodrma svoju ekipu i unese svežu krv. U tome je umalo i uspeo, pošto su upravo rezervisti imali dve dobre prilike. Najpre je Ivelja neprecizno šutirao glavom posle kornera, a onda sjajno kroz sredinu proigrao Mesarovića, koji je iz peterca, iskosa sa desne strane, pogodio stativu. Radnik je najopasniju akciju izveo u 88. minutu, ali je Bogdanović loše šutirao.


MOZZART BET SUPERLIGA - 8. KOLO

RADNIK - RADNIČKI 0:0

Surdulica.

Sudija: Milan Ilić (Ćuprija).

Žuti karton: Stajić (Radnički).

RADNIK (3-4-3): Ranđelović 6.5 – Abubakar 6.5, Vranjanin 6.5, Milićević 6 – Gašić 6, Endžie 6 (od 73. Milić), Hajdarević 6.5, Jović 6 (od 72. Tomašević) – Kočić 6 (od 59. Kunić 5), Čumić 5 (od 46. Bogdanović 5), Duronjić 6 (od 81. Anđelković).

RADNIČKI (3-4-2-1): Rosić 6.5 – Jamkam 6.5, Vojnović 6 (od 88. Jovanović), Petrović 6.5 – Petrov 5.5 (od 63. Vlajković 6), Stajić 6, Pejović 6 (od 63. Mesarović 6), Frej 5.5 – Ilić 5.5, Zec 6 (od 88. Belaković) – Škrbić 5.5 (od 63. Ivelja 6.5).

Igrač utakmice: Bazil Jamkam (Radnički) 6.5.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 8. KOLO

Četvrtak

IMT - Radnički 1923 1:0 (1:0)

/L. Luković 20/

Petak

Radnik - Radnički Niš 0:0

Spartak - Voždovac u toku

20.00: (9,00) Železničar Pančevo (5,00) Partizan (1,35)

Subota

19.00: (2,15) Mladost Lučani (3,40) Novi Pazar (2,95)

19.00: (1,50) Vojvodina (4,20) Javor (6,75)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Crvena zvezda - TSC

Napredak - Čukarički



tagovi

RadnikRadnik SurdulicaRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara